A Sony PlayStation részlege terjeszkedni akar, ezért a vállalat trösztellenes ügyekben szakértő ügyvédet fogadott fel

A Sony PlayStation részlege folytatni akarja a terjeszkedést, és ehhez trösztellenes politikában jártas jogászt alkalmaz. Gregory McCurdy a verseny- és antitröszt-szabályozásért felelős vezető igazgatói pozíciót töltötte be.

 

Nem titok, hogy a Sony tovább akar terjeszkedni, ezért is kell szembenéznie az FTC-vel. A Bloomberg Law által összeállított legfrissebb információk szerint a Sony felvette Gregory McCurdy-t, egy tapasztalt trösztellenes ügyvédet.

A Bloomberg beszámolója szerint éppen akkor lépett be a Sony verseny- és szabályozási ügyekért felelős új vezető igazgatói posztjára, amikor a PlayStation lezárta a Bungie 3600 millió dollárért történő felvásárlását, amelyet az FTC a trösztellenes törvények miatt vizsgált.

McCurdy több mint 15 évet töltött a Microsoft vezető peres és politikai jogászaként. Maga McCurdy a LinkedIn-profilján így tudatta, hogy távozott régi cégétől:

„Nagy örömmel csatlakozom a SONY Interactive Entertainmenthez, mint a verseny- és szabályozási részleg vezető igazgatója. A videojátékok világa lenyűgöző, és ez egy nagyszerű új kaland lesz, hiszen egy kicsit ismerem ezt a világot a Microsoftnál töltött időmből, amikor az Xbox elindult, hogy versenyre keljen a PlayStationnel.”

A feladatok részletezésében leírják, hogy a McCurdy által megszerzett új pozíció „a versenyszabályozás fő tanácsadójaként” határozza meg őt. A Sony már néhány hónappal ezelőtt világossá tette, hogy a Bungie felvásárlása után továbbra is több stúdiót fognak vásárolni, amit az állásajánlat részletei is megerősítenek.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu