A 2K törölte szinte az összes WWE-játékot a Steamről

A WWE 2K játékfranchise fejlesztője és kiadója szinte az összes Steam-kiadását törölte a listáról, magyarázat nélkül, hogy miért történik ez.

 

Az, hogy a videojátékokat évekig tartó elérhetőség után törlik a digitális játékpiaci helyekről, aligha új és meglepő dolog, de a legújabb delistázás a 2K-tól érkezett, a rendkívül sokféle sportjátékot támogató cégtől. Konkrétan úgy tűnik, hogy szinte az összes régi WWE 2K-cím eltűnt a Steamről.

A 2K Sports, érdemes megjegyezni, úgy tűnik, nem jelentette be a régebbi WWE 2K-címek törlését a listáról. Ehelyett a franchise-rajongó és Reddit-felhasználó Popstasia vette észre ezt az eseményt, és a közösségi médián keresztül tájékoztatta az embereket a történtekről. Jelen állás szerint már csak két hivatalosan licencelt WWE-játék maradt a Steamen, és azok a játékosok, akik esetleg meg akarták volna vásárolni a sorozat egy régebbi kiadását, nem tehetik meg.

Azok a WWE-rajongók, akik esetleg abban reménykedtek, hogy a WWE 2K22-t össze tudják hasonlítani a sorozat korábbi részeivel, a Popstasia értesülései szerint ezt már nem tehetik meg. Jelenleg úgy tűnik, hogy a 2K Sports csak a WWE 2K22-t és a WWE 2K Battlegroundsot hagyta szabadon megvásárolhatónak, miután minden más, korábban elérhető WWE 2K címet törölt a listáról. Természetesen azok a játékosok, akik korábban már birtokolták a törölt bejegyzéseket, továbbra is hozzáférhetnek hozzájuk: csak jelenleg az új játékosok számára lehetetlen, hogy bármilyen hivatalos úton megvásárolják őket.

Bár furcsának tűnhet, hogy még a sorozat újabb kiadásait, például a WWE 2K21-et és a WWE 2K20-at is eltávolítják, ez a helyzet nem példa nélküli az iparágban. Az év elején a Bandai Namco a Fast and Furious: Crossroadsot törölte a listáról, miután alig néhány hónapig volt széles körben elérhető. A példátlanságot inkább az adja, hogy a 2K Sports egyáltalán nem adott ki figyelmeztetést, hogy ez meg fog történni, ami azt is jelenti, hogy a cég nem magyarázta meg, hogy miért is törli az említett címeket.

Az indoklást azonban nem teljesen lehetetlen kikövetkeztetni. Nagyon valószínű, hogy a 2K Sports licencszerződése a franchise korábbi játékaira lejárt, és a kiadót nem ösztönözte semmi arra, hogy érdemben megújítsa azokat. Mivel a WWE 2K23 belátható időn belül megjelenik, a vállalat valószínűleg inkább a legújabb címeire koncentrál majd.

A licencekkel kapcsolatos videojátékok törlése meglehetősen kellemetlen helyzeteket eredményezhet minden érintett számára. A széles körben elismert Forza Motorsport-sorozat egyik darabja sem vásárolható meg például jelenleg semmilyen formában, formában, miután a Forza Motorsport 7-et 2021-ben törölték a listáról. Ehelyett a rajongók kénytelenek várni a sorozat következő bejegyzésére, és úgy tűnik, valami hasonló történik a WWE 2K-val is.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu