Black Panther-játékon dolgozik az Electronic Arts egy új stúdiója?

A Disney-Electronic Arts megállapodás már nem csak a Star Wars-licencre terjed ki, hanem az egérbirdalomhoz tartozó Marvel IP-kre is?

 

Már közel egy évtizede már, hogy a Disney és az Electronic Arts megállapodott a Star Wars-licensz exkluzív használatáról, de ennek az időszaknak vége, ugyanis a feltámasztott LucasFilm Games például a Ubisoft/Massive Entertainment párosnak, továbbá a Quantic Dreamnek is kiosztotta a jogokat. Viszont a két cég között már ott van a kapcsolat, ám eddig szó sem esett arról, hogy most a Marvel felé fordulna az Andrew Wilson vezette kiadó…

A VentureBeatnek író Jeff Grubb a Game Mess Mornings élő adásának egyikében említette a Giant Bomb Twitch-csatornáján, hogy nem csak a Sony (Marvel’s Spider-Man 2, Marvel’s Wolverine) és a Take-Two (Marvel’s Midnight Suns) dolgozik a képregényes licenszekkel: van egy, tavaly már bejelentett, de még el nem keresztelt Electronic Arts-stúdió, ami Grubb szerint Black Pantherből, magyarul a Fekete Párducból csinál egy játékot. A stúdiót Kevin Stephens vezeti: ő korábban a Middle-Earth: Shadow of Mordort és a Middle-Earth: Shadow of Wart fejlesztő Monolith Productions alelnöke volt.

A játék egy nyílt világú, egyjátékos akció-RPG lesz. Kevésbé lesz olyan lineáris mint a Respawntól a Star Wars Jedi: Fallen Order volt, de ennek sikere hatással volt a Black Panther-projektre. Emiatt nem rendelkezik élő szolgáltatásos, live service modellel. Az előző Párduc, T’Challa halála után egy új veszi át a stafétabotot, és mi itt lépünk be a történetbe. Grubb és műsorvezető-társa, Mike Williams nem volt biztos abban, hogy saját karakterünket létre lehet hozni.

A Project Rainierként futó játék nagy eséllyel a Washington állami hegyre utal, és fejlesztésében még eléggé kezdetleges állapotban van, és eléggé valószínű, hogy a Monolith Productions fejlesztői állnak a fejlesztése mögött. Ez persze még nem hivatalos, de Grubb eléggé biztos abban, amit mondott. Egy nyílt világú Wakanda mindenesetre kifejezetten izgalmasnak hangzik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu