Alicia Vikandert soha többé nem láthatjuk már Lara Croft szerepében?!

MOZI HÍREK – A Tomb Raider jogaiért folytatott licitháború végül elveszítette az MGM, így egy újabb film Alicia Vikanderrel igencsak valószínűtlen.

 

 

Nagyon úgy néz ki, hogy az Alicia Vikander főszereplésével készülő Tomb Raider 2 projekt hivatalosan is jobb létre szenderült. A The Wrap értesülései szerint az MGM licitháború közepette elvesztette a Tomb Raider filmes jogait. Ami végül a stúdiónak a jogokba került, az az volt, hogy túl sokáig vártak a Tomb Raider 2 elindításával. Hivatalosan 2022 májusáig kellett volna zöld utat adniuk a Tomb Raider 2-nek, és mivel ez nem történt meg, a jogok lejártak, így a különböző hollywoodi stúdiók magas összegű ajánlatokat tettek a filmsorozat átvételére.

Mivel az MGM elvesztette a jogokat, a hírek szerint a következő Tomb Raider-film ennek eredményeképpen egy teljes reboot lesz, amely nem kapcsolódik a korábbi filmekhez.

Ez természetesen azt jelenti, hogy Vikander már nem kötődik a szerephez. A Lovecraft Country showrunner Misha Green által írt forgatókönyvet, akit a folytatás írására és rendezésére is szerződtettek, szintén elvetették.

 

Alicia Vikander remélte, hogy visszatér

 

Ez Alicia Vikander számára legalább annyira kiábrándító lehet, mint amennyire a Tomb Raider 2-ben való visszatérését remélő rajongók számára az. A színésznő az elmúlt években hangoztatta, hogy szeretne visszatérni, bár a film főszereplőjeként a projekt zöld utat kapása nem rajta múlott. Tavaly Vikander reménykedőnek tűnt, ugyanakkor szkeptikus maradt azzal kapcsolatban, hogy a folytatás valóban elkészül.

„Misha [Green] hamarosan … Hamarosan érkezik egy forgatókönyv” – mondta a Comicbook.com-nak. „Ő rendkívül szorgalmas. Szóval, nem mondhatok semmit, mert ahogy mondta, [a jelenlegi körülmények] között minden kétesélyes. De igen, izgatottan várom a forgatókönyvet, és remélem, hogy ez valami olyasmi, amit meg tudunk majd csinálni.”

Vikander is valószínűleg látta az írást a falon, hogy a filmjogok a levegőben lógnak.

A hónap elején ismét világossá tette, hogy szívesen visszatérne Lara Croft szerepébe, de azt mondta, hogy a jogok „politikába” keveredtek, és hogy ezt valaki másnak kell eldöntenie, hogy Alicia Vikandert visszahozza-e a szerep újraformálására.

„Az MGM és az Amazon felvásárlásával kapcsolatban fogalmam sincs. Most ez egyfajta politika” – mondta Vikander az Entertainment Weekly-n keresztül. „Azt hiszem, Misha és én már készen álltunk, szóval őszintén szólva ez valahogy más kezében van. Izgatottan vártam, hogy megmutassam a világnak. Imádom, amit a Lovecraft Countryval művelt”.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki lehet a következő, aki Lara Croftot alakíthatja a széles vásznon, de talán hamarosan kiderül.

Forrás: The Wrap

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu