Hat év után elkészült a Warcraft: Lord of the Clans rajongói felújítása! [VIDEO]

Miközben az Activision Blizzard állítólag a kukába vágott egy World of Warcraft mobilos MMO-t (amit a NetEase-zel közösen készítettek, erről részletesebben is írtunk), egy rajongó egy törölt projektből hoznak össze egy értékelhető játékot…

 

A 90-es években állt fejlesztés alatt egy Warcraft-játék, ami a műfajában messze nem a megszokott RTS-vonalat követte, hanem egy point-and-click kalandjáték volt (ilyen például a Monkey Island-sorozat). Ez végül nem készült el, de 2016-ban kiszivárgott a Warcraft: Lord of the Clans névre hallgató, értelemszerűen félkész alkotás. Játszható volt, de voltak hiányosságai: a jelenetek alacsony felbontásúak voltak, a hangok nem voltak jól időzítve, sőt, egyes jelenetek en bloc hiányoztak.

Az IndieRetroNews számolt be először arról, hogy egy rajongó nem kevesebb mint hat évet (!) töltött el azzal, hogy a jeleneteket remasterelje, és így az élmény is valamelyest jobb legyen. DerSilver83, aki szóval elég sok időt ölt bele a Warcraft: Lord of the Clans felújításába, egy blogposztot is írt róla. Ebben az időszakban majdnem mindent megvalósított, amit szeretett volna egy értelmes időtartam alatt, hogy a jeleneteket befejezze és jobbá tegye. A játék számára már igazán élvezetes, és nem látja értelmét, hogy a jeleneteket még inkább fejlessze.

Minden alacsony felbontású jelenetnél (amik kézzel lettek alkotva) eltávolította a tömörítés következében felbukkanó artefactokat, továbbá néhány képkockát és assetet az Adobe PhotoShop segítségével újra kellett rajzolni, ami szintén nem volt könnyű feladat. Pár plusz jelenet is létre lett hozva a dinamikusabb játékmenet céljából, a hangok pedig jól lettek időzítve. A hiányzó mondatokat DerSilver83 gépi beszéddel (TTS, text-to-speech) pótolta az eredeti forgatókönyv alapján, és a jelenetekben itt-ott felbukkanó folytonossági hibákat is eltávolította.

A remasterhez szükség van az eredeti fájlokra, ám az Activision Blizzard a DMCA-követelései miatt nem teszi könnyűvé, hogy megtaláljuk azokat (ha mi is linkelnénk, akkor jönnének a panaszok). Ha viszont megvannak, akkor a remaster fájljait itt találhatjuk.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu