Game Passon kívüli játékokkal fog erősíteni az Xbox Cloud Gaming?

A jelenleg csak az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetőknek elérhető felhős játék (ami Magyarországon is elérhető szolgáltatás!) nem biztos, hogy csak nekik lesz működőképes…

 

Már bevett szokás az, hogy ha a felhőből játszanánk valamit, akkor bizony mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, ugyanis az xCloudként is nevezett Xbox Cloud Gaming a drágább, Xbox Game Pass (XGP) Ultimate-re kell előfizetnünk, de ezen változtathat a Microsoft (ami eközben egy családi XGP Ultimate előfizetést is tesztel Írországban és Kolumbiában, erről írtunk is bővebben).

A Twitteren Knoelbelbroet azt írta, hogy a Grand Theft Auto V, az Elden Ring, illetve a Soul Hackers 2 Xbox/Microsoft Store-os weboldalán felbukkant a Cloud Gaming Beta logó, de a VGC tesztje nem járt sikerrel: bár megpróbálta a site futtatni a játékokat, hibaüzenetet kaptak, így vagy túl korán, vagy tévesen jelölték meg ezt a három játékot. Az viszont biztos, hogy a Microsoft régebben már kiemelte: a terv az, hogy mindegyik Game Pass Ultimate-előfizetőnek elérhetővé tegyék az Xbox Cloud Gaminget, de arról is szó volt, hogy a már birtokolt játékaikat, illetve a Game Pass-könyvtáron kívüli címeket is játszhassák így. Ennek kivitelezésére 2022-es időpontot adott meg a cég.

A Microsoft valóban azt a szintet akarja elérni, amiről a mai hírekben a népszerű elemző, Michael Pachter beszélt (ő pedig eléggé optimista nyilatkozatot adott a Game Pass-előfizetők számának várható növekedéséről): szerinte a cél az lesz, hogy a Microsoft a felhőbe vigye az egészet a konzolok nélkül, és bármelyik kijelzőnkön játszhassunk, így nem csoda, hogy a cég eközben már az egér és a billentyűzet támogatásán is dolgozik. Jelenleg csak kontrollereket, illetve iOS-en és Androidon csak az érintőképernyős irányítást vehetjük igénybe.

Ha ilyen lépést hoz elő a Microsoft, kíváncsiak leszünk arra, hogy ez hogyan fog működni. Ha megvan pl. a GTA V, akkor simán játszhatjuk a felhőből előfizetés nélkül, vagy kell egy sima Game Pass-előfizetés? Bejelentés a Gamescomon?

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu