Tempest Rising: klasszikus RTS modern prezentációval [VIDEO]

A Slipgate Ironworks nem kicsi feladatra vállalkozott: vajon képes lesz a stúdió olyan valós idejű stratégiát készíteni, ami kellően modern, mindenközben olyan klasszikus, hogy a veteránok is kipróbálják?

 

A THQ Nordic Digital Showcase 2022 egy újabb bejelentéséről van szó. A kiadó szerint a Tempest Rising a klasszikus valós idejű stratégiai játékmenetet a modern gyártási és vizuális elemekkel és teljesítménnyel kombinálja. A játékot az 1990-es és 2000-es évek klasszikus RTS-ei inspirálták, és egy modern, alternatív történelmi idősíkon játszódik egy háborúban. Három egyedi frakcióval rendelkezik, és mindegyikük máshogy közelíti meg a harcokat és a gazdaságot, így a játékosoknak tudásuktól függetlenül eltérő élményt fognak kínálni.

A pályákon semleges építmények vannak, amikért harcolni fogunk, és a lakosság esetében is lesznek hasonló események. Mély, jutalmazó játékmenetet ígér a Slipgate Ironworks, és kb. a stratégiára kell összpontosítanunk, miközben jutalmazni fogja a Tempest Rising a tudásunkat is. A beépített testreszabhatósági opciók segítségével egyjátékos és többjátékos módokban is egyedileg közelíthetjük meg a játékot.

A játék két egyjátékos kampánnyal fog rendelkezni, ebből adódóan újrajátszhatóságára nem lesz panasz. A játékmenet kihagyhatatlan része lesz a bázisépítés, és a stratégiák kapcsán többféle csavart is ígérnek a fejlesztők. A Command & Conquer franchise-ra fog emlékezni a Tempest Rising, de eközben javítani fog néhány aspektusán, sőt, egyes elemek esetében újragondolják az egészet. A Skirmish és a multiplayer játékmódok rangsorolt (ranked) matchmakinggel, továbbá ELP-val rendelkeznek.

A stúdió amúgy ismerős lehet Duke Nukem rajongóinak is. 2016-ban PC-re megjelent ugyanis egy izometrikus lövöldözős játék, a Bombshell, amit nem véletlenül hívhatunk nem-Dukenak, ugyanis az Interceptor Entertainment (akkoriban ez volt a csapat neve) eredetileg Duke Nukem: Mass Destructionként tervezte meg a játékot, ám a licenszet birtokló Gearbox Software ezt nem engedélyezte. (Most meg a Gearbox is az Embracer Group alá tartozik, ahogy a THQ Nordic is… úgyhogy így utólag már értelmetlen az egész.)

A Tempest Rising 2023-ban jön PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu