Ewan McGregor elmesélte, mit jelent számára Liam Neeson visszatérése Qui-Gon Jinnként

MOZI HÍREK – Ewan McGregor számára meghatározó élmény volt, amikor Liam Neeson legendás jedi mestere ismét feltűnt a Disney+ sorozatának utolsó epizódjában. (VIGYÁZAT, spoiler-veszély, ha még nem láttad az Obi-Wan Kenobi szériát!)

 

 

Liam Neeson játszotta Qui-Gon Jinnt a Star Wars: I. rész – Baljós árnyak című filmben, és az Ewan McGregor alakította padawan, Obi-Wan Kenobinak a mestereként tevékenykedett. Sajnos Qui-Gont a film utolsó pillanataiban Darth Maul meggyilkolta, így Obi-Wanra maradt Anakin Skywalker kiképzése, ami elindította a kilenc filmből álló Skywalker-saga eseményeit a Star Wars-univerzumban.

A Disney+ sikersorozatában, az Obi-Wan Kenobiban azonban Neeson egy rövid cameo erejéig újra eljátszotta a szerepét, mint egy Erő-szellem, aki McGregor Obi-Wanjával kommunikál.

A pillanat különleges volt a Star Wars-rajongók számára, hiszen a színész első és egyetlen szereplése óta kérték, hogy játssza el újból ikonikussá vált szerepét. A lehetőség mindig is fennállt, hogy a későbbi filmekben visszatérjen, azonban egészen 2022-ig és a Disney+-on történő streaming napjaiig kellett várni, hogy a szeretett színész új feltűnjön a jedi mester köpenyében.

Augusztus 14-én Ewan McGregor megjelent egy bostoni Fan Expo rendezvényen, és megosztotta Neeson iránti dicséretét és csodálatát a ComicBook.com-mal. Az Obi-Wan színész azt mondta, hogy ez egy „nagyszerű kapcsolat, amit együtt alakíthattunk ki, fantasztikus”.

„Liam az egyik hősöm.”

„Liam, nem is tudom, tíz évvel, talán egy kicsit többel, idősebb lehet nálam. Szóval amikor felnőttem és színész akartam lenni, mindig Liam Neeson munkáit néztem, és fiatalabb színészként gyönyörű munkákban vett részt. Így az, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy vele dolgozzak, és hogy megvan ez a nagyszerű kapcsolat, amit együtt alakíthattunk ki, fantasztikus, és hogy a sorozat végén újra együtt dolgozhattam vele.”

Liam Neeson még nem végzett a Star Wars-szal, hiszen a Star Wars: Tales of the Jedi című animációs sorozatban ismét szerepet kap, méghozzá szinkronszínészként. A sorozat egy 6 részes animációs rövidfilmsorozat lesz, amely még idén ősszel érkezik a Disney+-ra.

A rajongók megdöbbenve hallották, hogy Liam Neeson nem tér vissza Obi-Wan Kenobi szerepében tavaly áprilisban, amit a ComicBook.com-nak adott interjújában megemlítette a dolgot.

A színész elmondta, hogy inkább a széles vásznat kedveli, és nem szerepelne a Disney+ sorozatában. De természetesen kiderült, hogy ez hazugság volt, és Neeson júniusban a rajongók örömére visszatért.

Vajon van esély arra, hogy a szeretett színész még egyszer visszatér élőszereplős környezetben is? Könnyen meglehet, mert bár Neeson már 70 éves, napjainkban a kor már egyre kevesebb akadályt jelent a színészek számára. Ugyanakkor az Obi-Wan Kenobi nagyszerű lezárása után lehet, hogy nincs is szükség újabb alakításra.

Forrás: ComicBook.com (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu