Odyssey: új részletek tudódtak ki a Blizzard túlélős játékából

A játéknak nagy eséllyel nem ez lesz a neve (az Odyssey kódnév ugyanis), de talán ez nem lesz annyira nagy mikrotranzakciós métely, mint ami a Diablo Immortal lett.

 

A Redditen bukkant fel, amiről itt most szó lesz. A cégen belül Odyssey-ként nevezett játék túlélésre készteti a játékosokat, akiknek építkezniük kell a meseszerű világban. Később boltokat is nyithatnak, hogy a többi játékosnak varázsitalokat (potion) lehessen értékesíteni. Ez egy új IP lesz, tehát nem a Starcraft, Warcraft, Diablo, Overwatch négyes valamelyikére kell gondolnunk, és ne gondoljuk azt kapásból, hogy ez egy MMO lesz. Inkább az ARK: Survival Evolvedhoz hasonló stílusra kell gondolni. Belső nézetes íjazás, nyilazás…?

Alkémia-alapú gépekkel rendelkezik a projekt, úgyhogy majdnem steampunk beütése is lehet az Odyssey-nek, ha nem lenne mesevilágú környezetben. A Fallout 76-hoz hasonló elemek is fel fognak bukkanni benne. Akármit is kraftolunk, azt el lehet adni a játék világában a többi játékosnak. Van benne valami, ugyanis a témát felhozza a Windows Centralnak író Jez Corden is az Xbox Two podcast során, de a Bloombergnek író Jason Schreier is megerősítette, hogy a Blizzard játéka valóban ezen a kódnéven fut.

De jelenleg csak ennyit tudunk az Odyssey-ről. Nem kizárt, hogy a hivatalos bejelentésre is akár egy évet is várnunk kell, így nem sok értelme van a játék neve körül is találgatni, és akkor még meg sem említettük, hogy fogalmunk sincsen a megjelenési időszakról (nem kizárt, hogy még két évre vagyunk tőle), továbbá a célplatformokról sem (de talán a PlayStation 5, Xbox Series, PC hármasban gondolkodhatunk, mert a Blizzard már nem PC-központú, ahogy a cég elnöke is kihangsúlyozta).

Ki tudja, lehet, hogy a Microsoft leállítja majd a fejlesztést, ha megvalósulhat az Activision Blizzard felvásárlása, de azért valamelyest Xboxosnak hangzik az Odyssey jellemzése, így talán nem a szemetesben végzi a koncepció (ami viszont megtörtént egy mobilos World of Warcrafttal, erről írtunk már).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu