A Saber Interactive-hoz vándorolt a Star Wars: KotOR remake fejlesztése?

A Star Wars: Knights of the Old Republic remake nem alakult állítólag úgy az Aspyrnál, ahogy az elvárható lett volna.

 

A Bloombergnek író Jason Schreier arról számolt be a témában jártas forrására hivatkozva, hogy az Aspyrtól a Saber Interactive egyik kelet-európai stúdiójába vándorolt át a Star Wars: Knights of the Old Republic remake fejlesztése. A projekten eddig az Aspyr dolgozott, és több mint két éve készült náluk, de a stúdió vezetősége a stábnak azt mondta júliusban, hogy szüneteltetik a fejlesztést, ugyanis ki kell találniuk, hogy a cég mit tegyen. Ekkor gyorsan fel is röppentek a pletykák a stúdióban, miszerint a Saber Interactive-nál köt ki a sokak által csak KotOR-ként rövidített és nevezett játék felújítása.

És itt jön az ijesztő gondolat: mind az Aspyr, mind a Saber Interactive az Embracer Group égisze alá tartozik. Az ijesztő tempót diktáló svéd cég is erősen közreműködik a játékipari konszolidációban. A múlt héten a Lars Wingefors vezette óriáscég azt nyilatkozta, hogy az egyik AAA projektje a csoporton belül egy másik stúdióhoz vándorolt, ám nem nevezték meg, hogy pontosan melyikről van szó. Az indoklás: „Ezt azért tettük, hogy a minőségi mérce ott legyen, ahol ennél a játéknál lennie kell. Nem számítunk semmilyen lényeges késedelemre a cím esetében az átállás miatt.”

Schreier cikke szerint az Embracer Group, továbbá a két kiadó, a Sony Interactive Entertainment és a Disney/LucasFilm Games döntéshozói nem voltak elégedettek az Aspyr munkájával és annak tempójával, és ezért határoztak a fejlesztés átirányítása mellett, viszont Schreier forrásai közül néhányan azt állítják, hogy az új kezekbe átvándorolt fejlesztés végül jobb remake-hez vezet majd.

Amúgy a Saber Interactive épp idén bukott el egy fejlesztési projektet (igaz, ebben az is szerepet játszott, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen), amikor is a The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition PlayStation 5-ös, Xbox Serieses verziója a cég kelet-európai stúdióiból visszatért a CD Projekthez…

Forrás: Gematsu

Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu