Brendan Fraser A bálna című filmben játszott 200 kilós férfi szerepéről mesél

MOZI HÍREK – Brendan Fraser azt is elmondta, hogy új tiszteletet érez a hasonló testalkatú emberek iránt, miután protézist viselt, hogy 200 kilósnak tűnjön A bálna című filmben.

 

A Bálna főszerepének elvállalása fizikai átalakulást jelentett Brendan Fraser számára, aki nemrég megnyílt az élményről. A filmben Fraser egy 200 kilós férfit alakít, aki újra kapcsolatba akar lépni tinédzser lányával (Sadie Sink), miután évekkel korábban elhagyta családját, hogy új életet kezdjen meleg szeretőjével. Miután a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon tartotta világpremierjét, A bálna 2022. december 9-én kerül az amerikai mozikba.

A Variety szerint Fraser a premiert népszerűsítő velencei sajtótájékoztatón beszélt a filmről. Fraser beszélt azokról a kihívásokról, amelyek azzal jártak, hogy több száz kilót kellett hozzátennie a súlyához egy protézisruhával, amelyet azért használtak, hogy a színész nehezebbnek tűnjön a képernyőn. A forgatás végére azon kapta magát, hogy igazán együtt érez azokkal, akiknek a karakteréhez hasonló testük van.

„Olyan izmokat fejlesztettem ki, amelyekről nem is tudtam, hogy megvannak. Még szédülést is éreztem a nap végén, amikor az összes eszközt levették; olyan volt, mintha a kikötőből egy velencei hajóra léptem volna. Ez a [hullámzás] érzése. Megbecsültem azokat, akiknek a teste hasonló. Hihetetlenül erős embernek kell lenned, mentálisan és fizikailag is, hogy ezt a fizikai lényt belakd”.

Darren Aronofsky rendező is beszélt Fraser szerepléséről A bálnában. A filmes kifejtette, hogy a történet továbbgondolja a régi mondást, miszerint soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján.

„A mondás, miszerint nem szabad egy könyvet a borítója alapján megítélni, nagyon nagy téma ebben a filmben. Egyik karaktert sem ítélheted meg az első benyomás alapján. Nagyon inspirálónak találtam, ahogy Charlie, az angoltanár folyamatosan arra ösztönzi a diákjait, hogy megtalálják az őszinteséget és az igazságot, hogy a borítón túlmutassanak.”

 

Darren Aronofsky szerint Brendan Fraser tökéletes A bálna filmhez

 

Darren Aronofsky számára nem volt könnyű A bálna főszerepének szereposztása. A rendező elárulta, hogy megpróbált annyi különböző filmsztárt elképzelni a szerepben, amennyi csak eszébe jutott, de csak akkor jött rá, hogy az ő Charlie-ját látja, amikor meglátta Frasert egy indie film trailerében. Egy későbbi találkozás a színésszel megpecsételte az üzletet.

„Mindenkit megfontoltam – mindenféle különböző színészt, a világ összes filmcsillagát. De egyiküknél sem volt igazi „kattanás”. Egyszerűen nem mozgatott meg, vagy nem éreztem helyesnek. Pár évvel ezelőtt megnéztem egy brazil film trailerét, egy alacsony költségvetésű [filmet], és amikor megláttam Brendant a trailerben, kigyulladt a villanykörte. Nem láttam az Istenek és szörnyek vagy a Dzsungel Györgyét. Amikor megláttam őt benne, egyszerűen kattant a dolog. Megkértem Brendant, hogy jöjjön el hozzám… csak úgy kattant a dolog.”

Mivel Fraser történetesen Hollywood egyik legkedveltebb híressége is, a szereposztása jó eséllyel rengeteg jegyet fog eladni a filmre, ami egy újabb szép bónusz. Az A24 2022. december 9-én tűzi a mozikba A bálna című filmet.

Forrás: Moviweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu