Egy YouTubernek sikerült egy PlayStation 5 Dev Kitet szereznie és rögtön be is mutatta [VIDEO]

Egy YouTubernek sikerül megszereznie egy PlayStation 5-nek tűnő dev-kitet, és egy videóban elmélyedni annak kialakításában és funkcióiban.

 

A Macho Nacho Productions nevű YouTube-csatornának úgy tűnik, sikerült megszereznie egy PlayStation 5 dev kitet, és készített egy videót, amelyben alaposan szemügyre veszi a konzolt. A PlayStation-rajongók emlékezhetnek arra, hogy a PlayStation 5 megjelenését megelőző évben rengeteg olyan kiszivárgás történt, amely azt állította, hogy a PS5 dev-kitet láttak a természetben. Most, hogy a PS5 már közel két éve kapható, talán már kevésbé izgalmas, de még mindig érdekes, hogy közelebbről is megnézhetjük a készüléket.

A PS5 dev-kit formája azonnal felismerhető lesz azok számára, akik a konzol fejlesztését a megjelenés előtt figyelemmel kísérték. Nagyméretű, és a felső felébe egy nagy „V” alakot vágtak. A rendszer fényes fekete előlapján különféle USB-csatlakozóhelyek és a különböző beállításokat jelző villogó fények találhatók. A konzol többi része ezüstszínű műanyagból van kirakva, a szellőzést szolgáló nyitott nyílásokkal. A PS5 dev-készlet héja azonban már ismerős. Az a legizgalmasabb, ami belül van, és ami fut rajta.

Tito a Macho Nacho Productions-től előre leszögezi, hogy a PS5 dev kitet nem aktiválták. A PS5 dev kitek ugyanis a fejlesztőknek vannak, és egy YouTube-csatornának nem kellene ilyennel rendelkeznie. A PS5 bekapcsolása után Tito átnézi a dev-kit előlapján bemutatott részleteket, majd bekapcsolja a SoC-t (system-on-chip). A dev-konzol úgy indul el, mint egy normál PS5, de egy egyedi fejlesztői felhasználói felülettel, amely csak némileg hasonlít a normál PS5 felhasználói felületéhez. Ez az a pont, ahol Tito szerint nem sok mindent lehet már tenni a Sony aktiválása nélkül a dev kit.

Innentől kezdve Tito teljes körűen végigjárja a dev kit menüit és beállításait, és bemutatja a különböző módokat, amelyekkel aktiválni lehet, hogy működjön. A videó egy nagy „meglepetéssel” zárul: Tito elárulja, hogy mi van a konzol alján található panel belsejében. Ez nem meglepő módon egy NVMe port egy M.2 SSD számára. Jelenleg nincs SSD telepítve, de lehetővé tenné a fejlesztők számára, hogy bővítsék a dev-készlet már így is lenyűgöző, 2,2 TB-os tárhelyét.

Összességében ez a kezdeti videó nem sok titkot fed fel a PS5 dev kit titkaiból. További videókra utalnak, amelyekben Tito a dev kit teardownját fogja elvégezni. A dev kitet nyilván nem fogja aktiválni a Sonyval, hiszen ő nem fejlesztő, így egyébként nem valószínű, hogy bármi további dolga lesz a platformmal.

Nem világos, hogy a PS5 dev kit hogyan kerülhetett egy YouTuber kezébe, és Tito biztosan nem kínálja fel a válaszokat. Az sem világos, hogy a Sony megelégeli-e, ha Tito videókat tesz közzé a PS5 dev kitről az interneten. Lehet, hogy nem sokáig lesz online, de ahhoz képest érdekes videó.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu