Activision Blizzard: előkelő helyet foglal el a Sony augusztusi toplistáján

Ez a lista lehet egy ütőkártya a Sony kezében, ha komolyan gondolja, hogy nem szeretné a Microsoft kezében látni a Bobby Kotick vezette kiadót…

 

Miközben Szaúd-Arábia és Brazília már elfogadta, hogy a Microsoft közel 70 milliárd dollárt kíván költeni az Activision Blizzard felvásárlására, az Európai Bizottságnak már most is vannak aggályai (és erről a minap írtunk), és a Sony nem véletlenül ellenzi, hogy a riválisan ilyen módon terjeszkedjen, ugyanis a saját toplistájára elég rámutatnia: itt az ActiBlizz eléggé merész eredményt ért el.

A CADE, a brazil gazdaságvédelmi igazgatási tanács jóvoltából készült a lenti toplista, ami a Newzoo, egy analitikus weboldal adataira épített. Ezen láthatjuk a PC, a PlayStation 5 és az Xbox Series top 20-as listáját, figyelembe véve a havi aktív felhasználói számot (monthly active user =MAU). Értelemszerűen mi csak a PS5-ös listára koncentrálunk, ugyanis a Sony nem szeretné, ha az Activision Blizzard a Microsoft birtokánban távozzon a PlayStationről.

A toplista élén a Fortnite (zárójelben a kiadót írjuk: Epic Games) végzett, mögötte a Grand Theft Auto V-öt (Take-Two) láthatjuk, és a dobogó harmadik fokán az első Activision Blizzard-játék található a Call of Duty: Modern Warfare és a Call of Duty: Warzone jóvoltából (ez technikailag két játékként is kezelhető lenne…), de a tizedik helyen ismét felbukkan a Kotick-klán a Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2-vel (ez is két játék lehetne, de ez egy pakkban van… a folytatást pedig elmószerolták, majd a Vicarious Visions a Blizzardba olvadt!), aztán még három Call of Duty-játékot láthatunk a listán: a 13. helyen a Vanguard, a 14. pozícióban a Black Ops Cold War, a 17. helyen pedig a Black Ops III-at találhatjuk.

Ebben még nincs benne a free-to-play Overwatch 2, és a hamarosan megjelenő Call of Duty: Modern Warfare II és a Call of Duty: Warzone 2! Szóval nem kizárt, hogy a top 20-ban akár 7 helyet is elfoglalhat az Activision Blizzard (mert nagy eséllyel egy helyre tennék a két új CoD-ot)…

Forrás: PSL

 

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu