PlayStation 5: a 4. leggyorsabban fogyó konzol az Egyesült Királyságban

Egy mérföldkő eléréséhez a Sony konzoljának 98 hétre volt szüksége, de ez nem olyan csapnivaló tempó.

 

A Gamesindustry-n olvashatjuk a GfK adataira építve azt, hogy a 2020 novembere óta kapható PlayStation 5 a negyedik legrövidebb időtartam, 98 hét alatt ért el az országban kétmillió eladást. Ugyanennyi idő kellett „a nagypapának”, a PlayStation 3-nak is. A Nintendo Wii már-már röhejesen gyorsan, 57 hét alatt érte el ezt a számot, a PlayStation 2-nek 60 hét kellett, a PlayStation 4 pedig 75 hét alatt hozta össze a kétmillió értékesítést a megjelenésétől számítva.

A PlayStation 5 teljesítménye két okból is kiemelkedő. Egyrészt a konzolból készlethiány van (igaz, nemrég arról írtunk, hogy szeptemberben már ennek ellenkezője kezdett kibontakozni az Egyesült Államokban, továbbá a Gamesindustry vezetője, Chris Dring a múlt héten azt tweetelte, hogy több mint egy éve nem volt ilyen jó helyzetben a Sony konzolkészlete!), másrészt pedig nemrég az Egyesült Királyságban is áremeésen esett át a konzol…

„Tekintettel a PlayStation 5 körüli készletproblémákra, elmondható, hogy a PlayStation 3-at könnyedén megelőzte volna a kétmillió eladás elérésében. Egy biztos: a PlayStation 5 lényegesen magasabb ára nem akadályozta az eladásokat. A vásárlók hajlandóak voltak kifizetni a 105 fontos felárat, ami a két konzol átlagárán látható ebben a kétmillió eladást lefedő időszakban. A PlayStation 5 értékesítései a legmagasabb bevételt produkálták a konzolok között. Az Xbox One-nak 104 hétre, azaz pontosan két évre volt szüksége a kétmillió eléréséhez, az Xbox 360-nak pedig 110 hétre, azaz 2,12 évre. Bár az Xbox 360 lassabban ért el erre a szintre mint az Xbox One, az Xbox 360 három év után megelőzte az Xbox One-t, és továbbra is a Microsoft legnagyobb példányszámú rendszere mintegy kilencmillió példánnyal az Egyesült Királyságban,” írta Dorian Bloch, a GfK vezetője.

Bele sem merünk gondolni, hogy hol tarthatna a PlayStation 5, ha nem lenne a pandémia, a háború és az ebből fakadó hiányosságok…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu