Fontos PlayStation Plus eredmény látott napvilágot, amely akár a szolgáltatás jövőjét is befolyásolhatja

A PlayStation Plus nagy veszteségről számol be az átalakítás óta. Úgy tűnik, hogy a PlayStation Plus Extra és Prémium szintek bevezetése ellenére a Sony előfizetési szolgáltatása még mindig veszteséges.

 

Megerősítést nyert, hogy a Sony közel kétmillió PlayStation Plus-előfizetőt veszített a megújult szolgáltatás elindítása óta. A Sony az év elején jelentette be, hogy extra szinteket hoz a PlayStation Plus előfizetési szolgáltatásba. Azzal, hogy a felhasználó megemelt díjat fizetett a Prémium vagy az Extra szintekért, hozzáférhetett a klasszikus PlayStation-címekkel és új AAA-játékokkal teli könyvtárhoz. A rajongók kezdetben örömmel fogadták, hogy a Sony ezekkel a kiegészítésekkel növeli előfizetési szolgáltatásának értékét.

Sokan azt feltételezték, hogy a PlayStation Plus így jobban fel tudja venni a versenyt az Xbox Game Pass-szal, amely már évek óta egy egész sor címet kínált a fogyasztóknak Xboxon és PC-n. Bár a PlayStation Plus Premium és Extra szintek elindításával rengeteg nagynevű játék érkezett a szolgáltatáshoz, köztük néhány első nap megjelenő játék, például a Stray, úgy tűnik, hogy a Sony-nak még sok munka vár rá, mire minden felhasználója meglátja a megújult rendszer értékét.

A PlayStation Plushoz hozzáadott új szintek és játékkönyvtár ellenére a Sony legfrissebb pénzügyi adatai szerint a PS Plus Premium és Extra bevezetése óta közel kétmillió előfizető hagyta el a szolgáltatást. Ez már a harmadik egymást követő negyedév, amikor a szolgáltatás száma csökken, hiszen márciusban az összes felhasználó száma 47,3 millió volt, most pedig 45,4 millióra csökkent. A PlayStation Network havi aktív felhasználói száma szintén egymillióval csökkent az előző negyedévhez képest.

Amikor a Sony pénzügyi igazgatóját, Hiroki Totokit a csökkenésről kérdezték egy eredménybeszámolóban, Hiroki Totoki a harmadik féltől származó kiadványok hiányát és azt okolta az előfizetők elmaradásáért, hogy az emberek rendszeresebben „kimozdulnak”. Bár ez utóbbit nehéz megmagyarázni, más vállalatok is a nagy játékkiadások hiányát okolták a pénzügyi növekedés elmaradásáért. A Capcom nemrég osztotta meg pénzügyi számait, és arról számolt be, hogy a lassuló eladások ellenére a tizedik év növekedésére számít a pénzügyi év vége felé megjelenő nagy címeknek köszönhetően.

A Totoki arra számít, hogy a következő negyedévben, amikor a God of War Ragnarok és a Call of Duty: Modern Warfare 2 megjelenésének hatásai is megmutatkoznak, a számok helyreállnak. Az előfizetők számának növekedésének elmaradása ellenére a PlayStation Plus még mindig szép bevételt termel a Sony számára, mivel a felhasználók többet fizetnek a Prémium és Extra szintekért. Totoki tehát továbbra is bizakodó, hiszen olyan lehetséges „akciókról” is beszél, amelyekkel a PS Plus előfizetői száma ismét növekedhet.

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu