Elon Musk átszervezi az előfizetéses Twittert!

Nem, nem az ingyenes felhasználókat érinti a módosítások hada, hanem a Twitter Blue-t (és csak ezen keresztül lehet szerkeszteni a tweetünket…).

 

Most már Elon Muské a Twitter, és rögtön megszabadult a cég felsővezetésétől, de ez csak a kezdet volt. Először azt tervezte, hogy a jelenleg havi öt dollárt kóstáló Twitter Blue szolgáltatás árát húsz dolláros havidíjra emeli, de az finoman szólva is túlzás volt. Musknak nem egyszerű a feladata: olyan stratégiát kell prezentálnia, amivel megnövelheti a monetizálható felhasználói tábort (=többünktől szedjen be pénzt), miközben nem tesz keresztbe a hirdetőknek, akik a tartalmi moderáció visszafogása miatt aggódnak. (Itt zárójelben megjegyeznénk, hogy ez Kínának fog kedvezni, mert ők szépen beépültek a közösségi oldalba.)

Musk szerint lóürüléknek megfelelő a mostani helyzet, hogy vannak az urak és a parasztok, amikor a hitelesített (kék pipás) rendszerről van szó, és erőt akar adni az embereknek. Ezért a Twitter Blue árát felemeli, de nem havi 20 dollárra, hanem 8-ra, ami így is 60%-os áremelés az 5-höz képest. Az ár országonként eltérő lehet a vásárlóerő-paritást figyelembe véve (ami magyarul annyit jelent, hogy hazánkban olcsóbb lehet majd).

Mit kínál érte Musk? Prioritást kapnak az előfizetők a válaszokban, a megemlítésekben (@-ozás) és a keresésekben (azaz feljebb bukkan fel a nevük), Szerinte ez alapvető a spammelők és a csalók legyőzése érdekében. Hosszabb videót és audiót tölthetnek fel (jelenleg a videók hossza maximum két perc és húsz másodperc lehet), illetve feleannyi reklámot láthatnak a „mezei“ felhasználókhoz képest. Ha van olyan kiadó, ami együttműködne velük, a fizetős fal (paywall) kioldalazása is megvalósítható, hogy a tartalomalkotóknak pénze legyen az aktivitásukból, és a politikusok esetében már látott másodlagos jelző a név alatt (pl. amerikai kormányzati tag) is felbukkan az ismertebb emberek esetében.

A Bloomberg szerint a Twitter belsős moderációs eszközeit kb. 15 embernek hagyta meg, és eddig többszázan férhettek hozzá. Ezt a Twitter bizalmi, biztonsági csapata megkérdőjelezte, ugyanis napokon belül választások lesznek az Egyesüt Államokban, és így a platformon kevésbé lehet moderálni a fals információkat. A másik mellékhatás? A Bloomberg szerint pénteken és szombaton 1700%-kal (!) több rassiszta kifejezést írtak a felhasználók…

A Twitter jövője érdekes lesz…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu