Az Xbox-vezér nem zárkózna el például a StarCraft folytatásától!

Ha megvalósulna a Microsoft Activision Blizzard-felvásárlása, akkor például ez a franchise is a műtőasztalon feküdne.

 

Régebben már beszélt arról Phil Spencer, az Xbox-vezér, hogy a régebbi Activision Blizzard IP-ket szívesen visszahozna, ha a közel 70 milliárd dolláros tranzakció során a redmondi techóriás részévé válna a ZeniMax Media (=Bethesda anyacége) után az Activision Blizzard King is (ne feledkezzünk meg azért a mobilos jelenlétükről sem) de most egy újabb interjúban vetette fel, hogy a régebbi sorozatokat sem hanyagolnák el, ha a játékipar egyik legnagyobb kiadóját magához húzhatja a Microsoft.

„Az első dolog, amit mondanék, hogy nem dönthetek arról, hogy mi történik a Blizzardnál, az Activisionnél vagy a Kingnél. Szóval ez az egész csak beszélgetés és gondolkodás arról, hogy mik a lehetőségek… nem csak a StarCraft, hanem a WarCraft is, ha belegondolunk az RTS játékok örökségébe, amiről itt beszélünk, különösen a Blizzardtól. Ma még nincsenek konkrét terveim, mert nem igazán tudok bemenni és együtt dolgozni a csapatokkal, de a StarCraft egy korszakalkotó pillanat volt a játékvilágban, nem?”, mondta a Wirednek adott interjújában Spencer.

Számára már az is izgalmas, hogy beszélgethet a kiadó három oszlopával, hogy megnézze, mik a régebbi játékok a katalógusaikban, hogy valóban fel tudja mérni a lehetőségeket. A Blizzardnál akár a The Lost Vikings is elgondolkodtató opció, az Activisionnél pedig ott van például a Pitfall, a Prototype, vagy akár a Crash, Spyro páros is (azért próbáltunk néhány ismerősebb nevet is mondani tőlük, ha Spencer a Blizzard esetében már megtette ezt), igaz, közülük épp a két platformer nemrég kapott azért figyelmet.

A StarCraft esetében nem lenne egyszerű feladatuk valami újat és esetleg forradalmit csinálni (pláne úgy, hogy ezzel az IP-vel kapcsolatban az eSport felé is kedvezni kell…), úgyhogy ha a tranzakció megvalósulhat, a Microsoftnak nem lesz egyszerű dolga. Igaz, hogy sok újabb stúdió és IP csatlakozna így hozzájuk, de őket is felügyelni kell.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu