Elindult a Twitter Blue, de nem mindenkinek! [VIDEO]

TECH HÍREK – Elon Musk tervei pedig ártani fognak azoknak, akik fizetés nélkül merészelik használni a közösségi felületet…

 

Elindult tehát a Twitter havidíjas szolgáltatása, a Twitter Blue, de két módon is korlátozva van, hogy kik fizethetnek elő. Először is csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban lehet fizetni a kék pipáért a profilunkon. Ez kizárja a felhasználók nagyobb részét, de a kör tovább szűkül azzal, hogy CSAK az iOS-t használók tehetik ezt meg! PC? Android? Nekik várniuk kell.

Ha előfizetünk, előnyben lehetünk az említések és a válaszok között (ugyanis az értesítéses oldalon az összes és az említések mellett felbukkant a Verified, azaz a Twitter Blue-ra előfizetőknek fenntartott fül…), hosszabb videókat publikálhatunk, feleannyi reklámot kapunk, és persze a miénk lehet az a pipa is havi nyolc dollárért. Vagy nem, ugyanis a jellemzésben van egy zárójeles megjegyzés: „introductory offer”, magyarul bevezető ajánlat. Tehát: csak eleinte lesz ennyi, hogy becsalogassák a közösséget, aztán szépen feljebb fogják tekerni az árat!

Aki már rendelkezett a kék pipával (azaz átesett a régi megerősítéses eljáráson), Musk szerint nekik mind fizetniük kell a havidíjat. És volt egy másik pipás jelző is, az Official, amit aztán eltávolítottak; a Twitter tervezi, hogy a következő hónapok alatt további ötletekkel kísérletezzen, mert ők maguk sem tudják, hogy melyik elképzelés fog működni, és melyiket lenne jobb mihamarabb befejezni. A Twitter jövője pedig… sötétnek tűnik.

A Culture Crave a Twitteren megírta, hogy Musk javaslata szerint bárki tartalmát „eláshatják”, ha nem fizet elő, és az ingyenes fiókoktól érkező tweetek kb. olyan figyelmet kapnak mint a Gmailben a spam mappába érkező emailek… Musk szerint nem olyan hosszú időn belül az értesítéseknél az alap fül a megerősített/előfizető felhasználóké lesz (most még nem az), és a lent beágyazott videóban azt is megerősítette, hogy a Twitteres keresésnél is az előfizetők részesülnek előnyben. Az ingyenes felhasználókat botnak, trollnak, vagy spammernek tekinti…

Nem csoda, ha azt halljuk, hogy egyszer a teljes Twitter paywall mögött lesz. Ez már afelé tart.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu