Több nagy cég is kamu Twitter-fiókot kapott; a Twitter Blue mellékhatása

Most, hogy havi nyolc dollárért néhány országban bárki megkaphatja a kék pipát a Twitteren, elszabadultak a kamufiókok és a paródiák.

 

Tegnap beszámoltunk már arról, hogy a Twitter elindította az előfizetéses szolgáltatását, a Twitter Blue-t, ami Magyarországon nem érhető még el. Ezzel bárki megszerezheti azt a kék pipát, továbbá több funkcióhoz férhet hozzá (de a jelenleg 3200 forintos szolgáltatás később több lesz, mert a „bevezető ajánlat” kifejezés nyíltan erra utal), és ennek volt egy kisebb hátulütője is: többen nagy cégeket imitálva csaptak le a Twitter Blue-ra. A Nintendo, a Rockstar Games, a Twitch és a Valve csak néhány olyan fiók volt, amik hamis fiókokat kaptak az Elon Musk által átvett közösségi felületen.

A Nintendo amerikai leányvállalatának „új fiókján” Mario bemutatta a középső ujját, és bár sokan észrevették a cselt, volt, aki bedőlt neki; egy kamu Valve-fiók azt állította, hogy a „következő kompetitív platformjának” neve Ricochet: Neon Prime lesz, a Rockstar Games kamu fiókja pedig a Grand Theft Auto VI leleplezésével próbálta átverni a Twitter felhasználóit. Még érdemes megemlíteni a Twitch álprofilját is, de ez kivételes eset: ez nyíltan, bevallottan paródia kíván lenni, így ez megmaradt a „madaras felületen”.

Erre persze reagált a Twitter (szép is lett volna, ha Muskék nem csinálnak semmit… miközben állítólag már a csődveszélyről beszélnek, de ki tudja, hogy ebből mennyi igaz): a Nintendo, a Rockstar és a Valve kamu profiljait el is távolították, a Twitché pedig ott maradt (de ugye ez beismerten parodizálni akar, és eddig is láttunk paródiafiókokat), viszont azt ne felejtsük el, hogy ez nagy eséllyel csak a kezdet, hiszen a héten indult el a Twitter Blue, és ki tudja, hogy mi minden fog történni például a hétvége folyamán.

Emiatt ne csodálkozzunk, ha lesz még néhány érdekes történés a Twitter körül, ami még fix, hogy a hírekben lesz egy kisebb ideig…

Forrás: VG247, VG247

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu