A Netflix egyetlen évad után elkaszálhatja Az éjféli klubot?!

MOZI HÍREK – A Mike Flanagan nevével fémjelzett Az éjféli klubot két hónappal az első évad premierje után törölheti a Netflix.

 

 

Egy évad és kész. Úgy tűnik, ennyit hagy Az éjféli klubnak a Netflix. A hírek szerint hivatalosan is törölték a horrorsorozatot, amelynek első évadát októberben mutatták be. Második évadot nem készítenek. Vagyis, a sok megválaszolatlan kérdést hagyó első évad fináléja egyben a sorozat fináléjaként is szolgál majd. Bár a hír nyilvánvalóan sajnálatos a sorozat rajongói számára, a társalkotó Mike Flanagan is biztosan el van keseredve. Hiszen ő is hosszú távra képzelte el Az éjféli klubot.

„Ezt [a sorozatot] úgy terveztük, hogy folytatódjon” – mondta Flanagan nem sokkal a sorozat premierje után a Variety szerint.

„Nem tudom, hogy így lesz-e. Meglátjuk, hogyan alakul, és valószínűleg még körülbelül egy hónapig nem fogjuk tudni, hogy a Netflix mit akar csinálni. De nagyon is úgy terveztük, hogy folytatódjon. Pike-nak 80 könyve van, szóval rengeteg felhasználatlan anyagunk van, amiből meríthetünk.”

Akkor azt is megpendítette, hogy a rajongók választ kapnak majd a sorozat rejtélyeire. Ugyanakkor van némi öröm az ürömben. Flanagan megígérte, hogy amennyiben Az éjféli klubot törölnék, a közösségi médiában árulja majd el, hogyan is tervezték folytatni a történetet.

„Az évad néhány nagyobb kérdésére sem adtunk választ” – mondta Flanagan. „Azok a válaszok léteznek, de a következő évadra szántuk őket. Ha nem lesz, akkor majd felteszem őket a Twitterre. Akkor legalább mindannyian tudunk majd beszélni róla.”

 

Gyanúsan gyorsan lépett a Netflix Az éjféli klub ügyében…?

 

A sorozat törlését éppen akkorra időzítették, amikor arról számoltak be, hogy Flanagan a Netflixről az Amazon Studioshoz vándorolt. Állítólag többéves szerződést köt a Prime Video számára exkluzív műsorok készítésére. Trevor Macyvel együtt Flanagan korábban a The Haunting-féle, igencsak sikeres antológia horrorsorozatokon dolgozott. Emellett még egy projekten dolgoznak a Netflix számára, amely a The Fall of the House of Usher címet viseli. A többi sorozattal ellentétben a Az éjféli klubot úgy tervezték, hogy potenciálisan több évadon át tarthat.

A Christopher Pike könyvei által inspirált történet egy hospice-ban élő halálos betegek csoportját követi, akik éjszaka összegyűlnek, hogy kísérteties történeteket meséljenek egymásnak.

A sorozat főszereplői Iman Benson, Igby Rigney, Ruth Codd, Annarah Cymone, Chris Sumpter, Adia, Aya Furukawa, Sauriyan Sapkota, Samantha Sloyan, Matt Biedel és Zach Gilford.

Ha második évadot már nem is kap, az első évad továbbra is megtekinthető a Netflixen. Akinek pedig sikerült felkelteni az érdeklődését, akár a kritikánkra is vethet egy pillantást.

Forrás: TheWrap, Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu