The Callisto Protocol: megkapta az első napi javítást a PC-s szaggatási problémákra

A Striking Distance Studios egy első napi javítást ad ki a The Callisto Protocolhoz, amely a játék szaggatási problémáit orvosolja PC-n.

 

A The Callisto Protocol fejlesztői felfedték a vadonatúj cím első napi javítócsomagját, a frissítés pedig azt ígéri, hogy orvosolja a sok játékos által tapasztalt szaggatási problémákat, amikor PC-n próbálnak játszani a címmel. Bár a várva várt túlélő horror cím csak ma jelent meg, a The Callisto Protocol máris széleskörű teljesítményproblémákról szóló jelentésekkel gyötörték a platformon.

Az új fejlesztő, a Striking Distance Studios által készített The Callisto Protocol egy harmadik személyű túlélő-horror cím, amelyben a játékosok Jacob Lee, a Callisto holdon található Black Iron börtön egyik rabjának szerepébe bújnak. A játék sok hasonló elemet oszt meg a Dead Space-szel, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a The Callisto Protocol rendezője, Glen Schofield a Dead Space társalkotója volt, bár a stúdió kitartott amellett, hogy megpróbálja megkülönböztetni a két játék hangulatát.

Alig néhány órával a játék megjelenése után a The Callisto Protocol hivatalos Twitter-fiókja bejelentette, hogy néhány órán belül megjelenik a játék PC-s verziójának első napi javítócsomagja. A játékosoktól a platformon burjánzó jelentések szerint a játék akadozó teljesítménytől, gyakori szaggatástól és rossz optimalizálástól szenved. Egy másik gyakori panasz az új címmel kapcsolatban a játék általános hossza, sok játékos nagyjából hét óra alatt fejezi be a történetet. Ez és az irá vezetett ahhoz, hogy a The Callisto Protocol a Steamen a „többnyire negatív” minősítést kapta, és a cikk írásakor több mint 4000 véleményt kapott.

A The Callisto Protocol tweetje azt is elárulja, hogy további frissítések is úton vannak, bár továbbra sem világos, hogy pontosan mit is tartalmaznak ezek a frissítések. Bár úgy tűnik, hogy a teljesítményproblémák leginkább PC-n jelentkeznek, a konzolos változaton is vannak teljesítményproblémák. A fent említett Steam-értékelések egyik legfőbb kommentje azt állítja, hogy a játék PS5-ös verziója is szenved a szaggatási problémáktól. A játékos állítása különösen meglepő, tekintve, hogy a The Callisto Protocol 60FPS-es teljesítménymódot kínál PS5-ön és Xbox Series X-en.

A játék kezdeti teljesítményproblémái és meglehetősen rövid futási ideje ellenére a The Callisto Protocolt egyéb szempontjai miatt is dicsérik. Sok első értékelés dicséri a játék rendkívül hátborzongató hangulatát, a változatos, zsigeri harcokat és a grafikát. A mi tesztünk is rövidesen kint lesz.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu