Netflix Games: valódi játékdömping várható 2023-ban! [VIDEO]

Két új játék kerül a Netflix portfóliójába, míg állítólag 2023-ban további érdekes címek indulnak a platformon…

 

 

A Netflix a játékválasztékának bővítése érdekében bejelentette, hogy két új címmel bővítette az alkalmazást. Ráadásul továbbiak is készülnek szép számban. A vállalat már egy ideje szeretne előretörni a játékiparban. Legutóbbi bejelentés bepillantást enged a streaming óriás ambícióiba az iparágban.

A Netflix először 2021 novemberében mutatta be játékokkal kapcsolatos törekvéseit, amikor öt címet indított el a mobilalkalmazásokon.

Azóta a vállalat több játékstúdiót is felvásárolt. 2022 folyamán több mint 30 mobiljátékot indított el a platformján. A Netflix néhány hónappal ezelőtt még saját játékstúdiót is indított a növekvő portfóliójának továbbfejlesztése reményében.

A cég a játékkínálat év végi összefoglalójában bejelentette, hogy a kritikusok által is elismert indie-kalandjáték Kentucky Route Zero és az időhurok-témájú Twelve Minutes mától elérhető lesz a mobilalkalmazásban. A Kentucky Route Zero mind az öt fejezetet tartalmazza. A Twelve Minutes pedig az Xbox Game Passon való 2021-es megjelenése óta most debütál mobilon. Emellett a TiltingPoint Vikings: Valhalla és a Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge állítólag 2023-ban érkezik a szolgáltatásra. Bár a vállalat még nem osztott meg konkrét indulási dátumot, a bővülő könyvtár rengeteg előfizetőt csábíthat.

Természetesen a Netflix Games már most is tartogat néhány más, nagy érdeklődéssel várt címet. A Ubisoft Forward 2022 alkalmából a kiadó bejelentette a Valiant Hearts és a Mighty Quest című két új Ubisoft-címet, amelyek 2023-ban kizárólag a itt jelennek meg. Érdekesség, hogy egy közelgő Assassin’s Creed is érkezik a szolgáltatáshoz. Mindhárom cím elérhető lesz a meglévő előfizetők számára. Ráadásul ezek a játékok nem kínálnak majd reklámokat vagy mikrotranzakciókat.

A Ubisoft-játékok mellett a Netflix a hírek szerint egy AAA-játékon is dolgozik az élő szolgáltatásban egy korábbi Overwatch-producerrel.

De maguk a címek csak egy részét képezik a vállalat játékterveinek. A Netflix nemrég nyitotta meg ötödik fejlesztőstúdióját. Ezután a Cozy Grove fejlesztőjének, a Spry Foxnak a felvásárlása következett. Mindez jelzi, hogy egyre inkább a Microsoft Game Pass és az xCloudhoz hasonlóan a felhőalapú streaming-szolgáltatást erőlteti. Az idő majd megmutatja, hogy a streaming óriás lépései kifizetődnek-e. Akárhogy is, egyértelmű, hogy a cég időt és pénzt nem sajnálva igyekszik megvetni a lábát az amúgy is versenyző iparágban.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu