PlayStation VR2: négy további játékkal bővült a nyitókínálat [VIDEO]

A PlayStation 5-nél drágább virtuális valóság-headset nem kevés játékkal fog rendelkezni a megjelenésekor.

 

A Capcom bejelentette, hogy a PlayStation VR2 megjelenésére ingyenes DLC formájában megérkezik a Resident Evil: Village-be a VR mód. A VR Mode a 4K HDR kijelzőt, a szemkövetést és a 3D-s hangot használjai, hogy a játék minden eddiginél valósághűbb és intenzívebb legyen. Merüljünk el a falu részletgazdag atmoszférájában a virtuális valóságban, beleértve a Dimitrescu-kastély díszes kamráit. El fogunk törpülni az életnagyságúnál nagyobb karakterek és lények mellett. A PlayStation VR2 Sense kontrollerekkel új módon ismerkedhetünk meg a környezetünkkel. Ezek Ethan híresen rugalmas kezeit jelképezik, és intuitív műveleteket tesznek lehetővé a játékban. Felemelhetjük a karunkat, hogy védekezhessünk a túl közel levő ellenségek ellen. A fegyverek is kézzelfoghatóan valósághűbbnek tűnnek a VR módban az olyan új játékelemekkel, amelyek fokozzák a játékélményt, mint például a kettős fegyverhasználat és a természetes mozgásvezérlés a lőfegyverek újratöltéséhez és a kések felmutatásához.

A Steamen, a Meta Questen és a Riften augusztus 18-a óta elérhető Altair Breaker (nem fogjuk nagy betűkkel leírni a játék nevét) is csatlakozik a nyitócímekhez, olvashatjuk a PlayStation Blogon.  A többjátékos kardpárbajos akciójátékban a mesterséges intelligencia által létrehozott virtuális világ, Altair egykor felhőtengerrel borított gyönyörű szigetvilág volt. Most, az összeomlott testvéreivel körülvéve egy úszó sziget maradt, és romjainak tetején egy teljesen autonóm fegyver, a Laws-Zero által irányított kísérleti harci mesterséges intelligencia bolyong. Mi pedig ide tartunk. Álljunk össze akár három másik játékossal, hogy együtt szálljunk szembe ezekkel a gyilkológépekkel. Siklás, falon mászás is lehetséges lesz, a harcok során pedig teljes 360 fokos mozgást használhatunk, és előnyös lehet a vertikális, függőleges terek kihasználása is. Lesznek légi kombók, területre ható támadások, illetve különleges képességek is. Védekezzünk, blokkoljunk a pajzsunkkal, majd egy tökéletesen időzített kardlendítéssel ketté lehet vágni ellenfelünket.

Szintén a PlayStation Blogon olvasható, hogy az Amata K.K. játéka, a The Tale of Onogoro is a PlayStation VR2 rajtkínálatában ott lesz. Ebből a VR akció-kalandjátékból készül egy PlayStation VR port is, ami valamikor a télen érkezik. A Last Labyrinth című menekülő kaland alkotója egy új, érdekes kooperatív mesével tér vissza. A VR-játékos egy túlságosan is valóságos párhuzamos világban találja magát, ahol veszély és rejtély vár rá. Összefogunk Hallal, egy szentélyben élő lánnyal, aki Onogoro szigetén él, de nincs egyedül ott: öt óriási, halálos Kami is ott lakik. Ezeket a dühöngő fenevadakat le kell győzni, rejtvényeket kell megoldani, és meg kell állítani Masatake Arakidát, a káosz mögött álló lángelmét. A csapatmunka fontos lesz, hiába rendelkezünk a mennyei fegyverrel, ami képes manipulálni a tárgyakat és Ki-t lőni, ha az felszívódik. Néhány rejtvényt csak Hal, néhányat pedig mi tudunk megoldani. Hallal közös HP-nk van, így ha elfogy, game over van, de nehéz helyzetekben kézen foghatjuk Halt, ami gyógyító hatású lesz. Cserébe figyelni kell az ő segélykiáltásaira. A játék értelemszerűen a hagyományos japán kultúrára épít, de ezt steampunk elemekkel vegyíti.

Végezetül a Cosmo Machia bejelentette, hogy a PS2-re 2000-ben kiadott, akció-puzzle műfajú Fantavision PlayStation 5-re tart Fantavision 202X néven, és benne nagyon egyszerűek a szabályok. Az akció, a lövöldözés, a stratégia és a rejtvények művészi kombinációját kínálja majd akár 4K felbontáson. A játék a tűzijáték témájára épül. Unreal Engine-re átültetve tér vissza a PlayStation VR2-n. A PlayStation VR2 Sense kontroller magával ragadó élményt nyújt, hogy szikrázó tűzijátékkal tölthessük meg a csillagos eget. Az egyszerű, mégis magába szívó játékmenetnek köszönhetően nem fog sokáig tartani, amíg elsajátítjuk annak irányítását.

A játék alapvető célja, hogy elkapjunk legalább három azonos színű tűzijátékot, és kilőjük őket az éjszakai égboltra. A Wild Fireworks segítségével egyszerre különböző színű tűzijátékokat is elkaphatunk, a több színt kombináló Daisy Chain segítségével kilőhetővé válnak. Eközben tárgyakat gyűjthetünk a Starmine bónusz mód elindítása érdekében. A PlayStation VR2-n a tűzijátékok elfogása úgy zajlik, hogy célba vesszük őket, meghúzzuk a ravaszt, a kör gombbal pedig kilövöd őket. Lesz visszajátszási mód, ahol megváltoztathatjuk a kamera szögét, illetve különböző effekteket használhatunk. A tűzijáték rezgéseit haptikus visszajelzéssel is megtapasztalhatjuk. (Ez a játék a magyar államnak javasolt.)

Mind a négy játék február 22-étől érhető el PlayStation VR2-re.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

 

Resident Evil: Village VR Mode

 

 

Fantavision 202X

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu