Új túlélő horror IP-n dolgozik a Take-Two indie ágazatával a Bloober Team [VIDEO]

A Private Division és a Bloober Team játékára viszont minimum két évet, ha nem többet kell várnunk.

 

A Take-Two alá tartozó Private Divisionnek eszébe jutott, hogy miért jött létre: indie fejlesztőknek ad lehetőséget arra, hogy a játékuk megvalósulhasson és egy neves kiadó álljon mögöttük. Ezért hozta most létre a kiadó a Private Division Development Fundot, hogy anyagilag támogathassa az indie csapatokat, de mentori lehetőségek is vannak, hogy önkiadást végezhessenek a készülő játékukkal. Már elkötelezték magukat a Die Gute Fabrik, a Radical Forge, illetve a Lost Native támogatása mellett.

Emellett bejelentették, hogy a Layers of Fearst és a Silent Hill 2 Remake-et fejlesztő lengyel Bloober Teammel partneri kapcsolatot építettek ki. A Take-Two stratégiai igazgatója és a Private Division vezetője, Michael Worosz a sajtóközleményben így nyilatkozott: „Akár olyan befutott fejlesztőkkel dolgozunk együtt, mint a Bloober Team, akár kisebb független stúdiókkal, amelyek új projektekbe kezdenek, igyekszünk olyan csapatokkal dolgozni, akik a szakmájuk abszolút legjobbjai közé tartoznak, és támogatjuk őket merész és kreatív törekvéseikben. Izgalmas, hogy egy új műfajjal bővíthetjük portfóliónkat azzal, hogy Európa egyik legsikeresebb független csapatával bővíthetjük tehetséges fejlesztőpartnereink listáját.”

A Bloober Team játéka még korai állapotban tart fejlesztésében, neve és megjelenési időszaka sincs, de az fix, hogy 2025 előtt nem fog megjelenni, így tényleg minimum két évre vagyunk tőle. Piotr Babieno, a Bloober Team vezérigazgatója elmondta: „A következő projektünk egy izgalmas új túlélő-horror játék, amely segít nekünk abban, hogy vezető szerepet töltsünk be a horror iparában. Hálás vagyok a Private Divisionnel való együttműködésért. Szaktudásuk széleskörű, és az embereik is nagyon megközelíthetőek. Nem egy tipikus „kiadó-fejlesztő” kapcsolatban érzékeljük őket; inkább olyanok, mint egy barát, aki támogatást nyújt nekünk, vagy éppen akkor tart minket a helyén, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.”

Blake Rochkind, a Private Division üzletfejlesztési vezetője hozzátette: „Mióta öt évvel ezelőtt elindítottuk a Private Divisiont, számos ígéretes játékötletet láttunk kisebb csapatoktól, amelyek nem igazán illeszkedtek a teljes értékű kiadói modellünkhöz. Tudtuk, hogy a mai világban nem lehet egyszerűen csak egyféle megközelítést alkalmazni. Soha nem szeretünk nemet mondani egy hihetetlen játékkoncepcióra a projekt mérete miatt, és a Private Division Development Fund lehetővé teszi számunkra, hogy felismerjük és támogassuk a legjobb kreatív ötleteket, amelyeket iparágunk kínál.”

Legalább komolyan próbálják venni az indie támogatást… de azért mégis a Take-Two alá tartoznak.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu