Minden idők legpocsékabb értékelését kapta IMDB-n az egymilliárd forint közpénzből leforgatott Aranybulla

MOZI HÍREK – A magyar adófizetőknek egymilliárd forintba kerülő magyar történelmi sorozat, amely az Aranybulla megszületését hivatott bemutatni, az IMDB-n jelenleg közel 1500 szavazat alapján, 1.1-es átlagon van (a 10-ből) és ezzel az értékkel nincs is nála rosszabb semmilyen filmalkotás, vagy sorozat.

 

A Media1 írt nemrég arról, hogy az MTVA szerint a sokat kritizált Aranybulla sorozatról: „sok pozitív visszajelzés érkezett”, ám a visszajelzéseket és saját tapasztalatainkat is figyelembe véve (mi is írunk róla rövidesen kritikát, de egyelőre olyan értékesebb anyagok állnak sorban, amelyek jobban megérdemlik, hogy foglalkozzunk velük), elég nehéz elképzelni, hogy azok a hangok őszinték lettek volna.

A Media1-es cikk szerint egyébként az eddig egyedül beazonosítható „pozitív visszajelzést” a film főszereplője, a II. Andrást alakító Veréb Tamás adta, ezekkel a szavakkal:

„Bízom benne, hogy az Aranybullával az István, a király rockoperához hasonló, unikális és ikonikus dolog született. A történet lebilincselő, a szakma kiválóságai vitték filmre, a 21. századi filmigényekhez igazodva. Az előzetesből már láthatják a nézők, hogy a képi világa túlzás nélkül felveszi a versenyt a tömegek által rajongott Trónok harcával.”

Az eddig megjelent kritikák zöme egyértelműen alaposan lehúzta az alkotást. Csákvári Géza a Népszabadságban ezt írta:

„történelmi filmnek álcázott mozgóképes csőd”, melyben „rosszul instruált színészek szenvednek a kisiskolás szintű dialógusokkal rettenetesen ronda felvételeken”.

A HVG-ben Kovács Bálint így fogalmazott:

„az eddig jó színésznek megismert nagyok remekül hozzák a »mai iskolai megemlékezés még fontosabb, mert megtekint bennünket a tankerületi vezető is«–típusú amatőr színjátszás legjellegzetesebb karakterjegyeit.”

Egyedül a lakájmédia dicsérte a sorozatot, egyben ostorozva is az „ellenzéki” sajtót, amiért bántják ezt a „hatalmas műalkotást”. A kormányközeli Mandiner újságírója, Constantinovits Milán szerint a sorozat „nemzeti múltból, történelmi forrásból táplálkozik, építő jellegű,” bár azt a fájdalmasan rosszul megírt és megszerkesztett kritikájából elég nehéz kihámozni, hogy mint filmalkotásnak, a sorozatnak milyen egyéb értékei vannak még. A „kritika” nagyjából fele egyébként is inkább azzal foglalkozni, hogy a sorozat kritikusait kritizálja.

Az Aranybulla szerintünk is szinte értékelhetetlenül amatőr és pocsék, minden téren, így nehéz elképzelni, hogy az egymilliárd forintot vajon mire költhették. De ugyanezt gondolta az az 1500 ember, aki eddig a sorozatra szavazott IMDB-n. (Más platformokon, például Metacritic-en, vagy Rotten Tomatoes-on nem láttuk a sorozatot, esélyesen nem is lesz.)

A két eddig legrosszabb értékelést kapott alkotás, a maguk 1.2-es értékelésükkel az IMDB egy listája szerint a Daniel Der Zauberer című 2004-es és a Smolensk című 2016-e filmek voltak holtversenyben. Az „IMDB legalja” listát itt lehet megtekinteni.

Forrás: Media1

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu