A Gladiátor 2. jól halad: kiderült, ki játssza a főszerepet!

MOZI HÍREK – Ridley Scott mindig is azt mondta, hogy visszatér a Colosseumba, hogy folytassa Gladiátor című kasszasiker-eposzának történetét Gladiátor 2.-vel, és úgy tűnik, közel járunk ahhoz, hogy ez a kívánságunk teljesüljön.

 

A Deadline forrásai szerint a Normális emberek sztárja, Paul Mescal tárgyalásokat folytat az Oscar-díjas film Paramount-féle folytatásának főszerepéről, Scott pedig visszatér a rendezői székbe. Scott a producer is lesz, a Scott Free elnökével, Michael Pruss-szal, valamint Doug Wickkel és Lucy Fisherrel együtt a Red Wagon Entertainmenten keresztül. A forgatókönyvet David Scarpa írta.

Az eredeti filmből visszatér Janty Yates jelmeztervező és Arthur Max látványtervező is. Az első film a Universal és a DreamWorks koprodukciója volt, és bár a DreamWorks nem vesz részt a folytatásban, a Universalnak joga van ismét partneri viszonyba lépni, ha a projektet csomagolják.

Az új film a 2000-es Gladiátor című kasszasikert követi, amely világszerte több mint 460 millió dolláros bevételt hozott, és 12 Oscar-díjra jelölték, és ötöt nyert, köztük a legjobb filmnek járó díjat.

Maximus, a gladiátorból lett római hadvezér szerepét Russell Crowe 2000 nyarán játszotta el, és ezzel karrierjét is megváltoztatta. Nemcsak a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat hozta meg neki, hanem minden férfi főszereplői lista élére repítette, és miután tavaly kiderült, hogy a folytatás lesz Scott következő filmje, a város minden férfi színésze, aki megfelelt a profilnak, elkezdte hajszolni az áhított szerepet.

A Scottal való találkozók a szerepről azután kezdtek felpörögni, hogy novemberben megkapták a végleges vázlatot, és Mescal az elsők között ült le a rendezővel. Bár Scott továbbra is találkozott más tehetségekkel, bennfentesek szerint minden érintett számára egyértelműnek tűnt, hogy a kettejük fantasztikus találkozóját követően egyértelműen Mescal volt Scott első számú választása. Azzal, hogy megkapta a szerepet, Mescal nemcsak azt az erős hangterjedelmet mutathatja meg, amiért Emmy-jelölést kapott a Normális emberek című sorozatban nyújtott munkájáért, hanem azt a fizikumot is, amire a szakma már felfigyelt, és ami a szerep eljátszásához szükséges. Crowe híresen komoly izmokat szedett fel a szerep kedvéért, és Mescal is ugyanezt fogja tenni.

Mescal nem Crowe Maximusát fogja helyettesíteni, akinek karaktere az eredeti filmben érte a végzetét, hanem Luciust, Lucilla (Connie Nielsen) fiát fogja alakítani, aki most már felnőtt férfi, hiszen a történet évekkel az első film befejezése után játszódik. Lucius szintén unokaöccse Commodusnak (Joaquin Phoenix), Marcus Aurelius római vezér fiának, aki meggyilkolta apját, aki elfoglalta a trónt. Commodus a gladiátorok ringjében kötött ki Maximusszal – aki, bár halálosan megsebesült, felnyársalta a császárt, mielőtt eltűnt a nagyvilágba, hogy újra találkozzon megölt feleségével és fiával. Maximus megmentette a fiút és az anyját, miközben megbosszulta saját családját, és nagy hatást gyakorolt az ifjú Luciusra.

Bár Scott utalt rá, hogy folytatni szeretné a történetet egészen addig, amikor az eredeti még a mozikban volt, a projekt 2018-ban kapott lendületet, amikor a Deadline először hozta nyilvánosságra, hogy a Paramount beszállt a fejlesztésbe. Miközben Scott éppen befejezte egy másik korszakos eposz, a Napóleon rendezését – ami véletlenül újra összehozta Crowe Gladiátor-társával, Phoenixszel, aki abban a képben Bonaparte Napóleon francia hadvezért alakítja -, elkezdte jelezni, hogy a Gladiátor 2. lenne a következő filmje, és nyár végére jelezte a Paramountnak, hogy valószínűleg ez lesz a következő filmje.

Még azután is, hogy a Paramount vezetői mindent megtettek azért, hogy ez ne csak egy újabb projekt legyen, ami a fejlesztési purgatóriumban marad. Bár Mescal szerződése még nem zárult le, a stúdiónak most már megvan a sztárja, és a sok kemény munka azt jelzi, hogy minden fél számára nagyszerű módon tér vissza az arénába.

A legismertebb a Hulu Normális emberek című limitált sorozatában játszott szerepéről, amely Emmy-jelölést hozott neki, Mescal nem sietett a nagy stúdiómunkát keresni, hanem inkább időt szánt rá, és válogatott az anyagban, amit keresett. Ez a döntés nagy évhez vezetett a feltörekvő sztár számára, amely magában foglalta a Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott számos filmet, köztük az Isten teremtményei címűt. Az Aftersun című filmjéről is jó kritikákat kapott, amely jelenleg a díjkiosztó szezon egyik esélyese. A következő filmje pedig a Garth Davis-féle Foe, amelyben Saorise Ronan is szerepel.

Forrás: Deadline

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu