James Cameron „reméli”, hogy folytathatja az Alita franchise-t és esetleg streamingre is eljuthat

MOZI HÍREK – Mivel az „Avatar: A víz útja” továbbra is kaszál a globális jegypénztáraknál, jó esély van rá, hogy James Cameron befejezi elképzelését és 2028-ig készít „Avatar” filmeket. De ha valami máson dolgozhatna, mi lenne az? Kim Master „The Business” podcastjének legutóbbi epizódja szerint Cameron szívesen visszatérne az „Alita: a harc angyala” világába, méghozzá lehetőleg streaming formájában.

 

A formátummal kapcsolatos kritikák ellenére Cameron nem utasítaná vissza a lehetőséget, hogy streamingre készítsen valamit. „Szívesen szerepelnék rajta” – mondta Cameron a podcastben. „Szerintem a streaming egy lehetőség arra, hogy hosszú formátumot csináljunk”. Ami az ötleteket illeti, hogy mit csinálna egy streamer számára, Cameron az „Alita”-t említette jelöltként. „Ötletekből természetesen nincs hiány, és szeretek más filmkészítőkkel együtt dolgozni, mint például Robert Rodriguezzel az „Alita: Battle Angel”-en” – folytatta Cameron. „Nem hozott elég pénzt ahhoz, hogy mindenki fülig érő szájjal vigyorogjon, de lehet, hogy újra elővesszük azt az IP-t, mindenesetre reméljük.”

Cameron évekig fejlesztette az „Alita: Battle Angel”-t, mielőtt végül átadta a projektet Rodrigueznek. Az ok? Az „Avatar” és annak folytatásai átvették Cameron életét, és ez a körülmény nem úgy tűnik, hogy egyhamar változni fog. Rodriguez 2016-ban mentette meg az „Alitát”, 2017 februárjáig forgatta, és a film világpremierje 2019 januárjában volt. Az „Alita” egy disztópikus jövőben játszódik, és egy amnéziás kiborgot követ, aki újra felfedezi korábbi életét, mint harci droid. Miközben kereskedelmi sikert aratott, Rodriguez karrierjének legnagyobb sikerét, a kritikusok vegyes fogadtatásban részesítették a filcet.

Van Cameronnak valami ötlete az „Alita” világának továbbfejlesztésére? Természetesen. „Mindig is többet írtam, mint amennyit elképzelhető, hogy egy hagyományos film dobozába be tudunk pakolni” – mondta Cameron – „és nem szeretem, ha minden érdekes karakterfejlődést és érdekes jelenetet kivágnak, akár a forgatókönyvírás, akár az utómunka fázisában”. Ez Cameron módszere az 1986-os „Aliens” óta, amely egy rendezői vágással büszkélkedhet, amely vitathatatlanul a film jobb változata. Cameron más filmjeihez, köztük a „T2: Az ítélet napja” és „A szakadék” című filmekhez is újravágta a bővített kiegészítéseket.

Még több „Alita: Battle Angel”? Bár nem a rajongók kedvence, a 2019-es film nagyon jól megalapozza a franchise-t. Ráadásul jó lenne látni, ahogy Cameron Pandora mellett egy másik világot is felépít. De most komolyan: jelenleg garantált, hogy Cameron elkészíti az „Avatar 4”-et és az „Avatar 5-öt”.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu