The Last of Us tévésorozat: megérkeztek az első kritikák; íme a sajtó véleménye!

MOZI HÍREK – Egyelőre hatalmas a lelkesedés a The Last of Us körül: több kritikus is az eddigi legjobb videójáték-adaptációnak nevezte.

 

 

A The Last of Us Part I még néhány hónapig nem érkezik PC-re. A tervek szerint március 3-án jelenik meg a Steamen, egy teljes évtizeddel az eredeti PS3-as debütálás után. A tévés adaptáció azonban jövő héten érkezik, és minden jel szerint nagyon jó módja lesz annak, hogy a Naughty Dog-adagodhoz juss, amíg a játékra vársz.

A videójátékok alapján készült filmek általában nem szokták megváltani a világot, de a televíziós adaptációkkal egészen más a helyzet az elmúlt években: az olyan sorozatok, mint az Arcane és a Cyberpunk: Edgerunners széles körű elismerést kaptak.

A kritikai visszajelzések alapján a The Last of Us is csatlakozni fog hozzájuk. Sőt, talán az eddigi legjobb televíziós feldolgozásra számíthatunk. A Rotten Tomatoes-on 98%-os értékelést kapott több tucat kritikus értékelése alapján. Többen lélegzetelállító szuperlatívuszokat használtak a sorozattal kapcsolatban.

Visszatérő eleme a kritikáknak, hogy „ez a legjobb videójáték-adaptáció, ami valaha is készült.” Mások a két főszereplő,  Bella Ramsey és Pedro Pascal alakítását emelték ki. Nos, mi egyelőre nem mondunk semmit, de számíthattok a theGeek kritikájára is a nagyon közeli jövőben…

A sorozat persze a kritikusok szerint sem tökéletes. A BBC kritikájában például azt írta, hogy ez „minden idők legjobb videójáték-adaptációja”. Ugyanakkor hozzátették: egyes jelenetek „túlságosan játékszerűnek tűnnek a tévéhez”, a sorozat második felét pedig kissé elkapkodottnak érezték. Persze az az intenzitás, hogy a játékon keresztül „elmerüljünk abban a világban”, hiányzik a történet nem interaktív változatából.

Igaz, Stephen Kelly kritikus végül visszairányítva a dolgokat a „majdnem tökéletes” sávba. „A játék rajongói számára ez a legnagyobb szakértelemmel és tisztelettel készült adaptáció, amely mégis képes meglepetést okozni; azok számára, akik még sosem vették kezükbe a kontrollert, a játék szívét és lelkét – a teljes értékű karaktereket, a rendezett cselekményt, a szerelem és a veszteség érett témáit – foglalja magába. Ellie viccét befejezve: >>kiemelkedő a maga nemében<<.”

Nem is rossz, mi? A kritikusok nem tévedhetetlenek, és könnyen lehet, hogy te más szempontok alapján ítélsz, de amikor ilyen széles körű egyetértést tapasztalsz, el kell kezdened gondolkodni azon, hogy talán csak tudnak valamit.

A The Last of Us január 15-én debütál az Egyesült Államokban az HBO-n és az HBO Maxon, az Egyesült Királyságban pedig január 16-án a Sky Atlantic és a Now csatornákon. Tisztességes figyelmeztetés a PC-s játékosoknak, akik márciusban tervezik először játszani a The Last of Us-t: bár a tévéadaptáció láthatóan eltér a játéktól néhány dologban, gyanítom, hogy a történet fontos pillanatait még mindig elárulja. Így érdemes elkerülni a sorozatot, amíg nem vagytok teljesen képben.

Forrás: Rotten Tomatoes

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu