A PC-s VR-nál is erősebb lesz a PlayStation VR2?

A Pavlov, a VR multiplayer lövöldözős játék mögött álló stúdió vezérigazgatója igencsak optimista a két hét múlva megjelenő virtuális valóság-headsettel kapcsolatban.

 

A Twitteren is felbukkant egy kép, amin a Vankrupt Games vezérigazgatójának kijelentése olvasható. Ez a csapat hozta létre a Pavlovot (ami nyitócímként tart a Sony készülékére), és a Discordon Davevillz néven futó személy szerint „a PlayStation VR2 teljesítménye talán 10%-kal a PC-s VR felett van, ugyanis ez egy konzol, és a renderelés sokkal hatékonyabb.” Persze a PC-s virtuális valósághoz egy izmosabb processzor, és egy hasonlóan erős videókártya is kell, így nem csoda, hogy megkapta a kérdést, hogy milyen kártyát használ. Erre válaszolta, hogy az Nvidia GeForce RTX 3090 Ti-t, ami a tengerentúl még mindig több mint ezer dollárt kóstál (forintban pedig reménytelen leírni is).

Nem tudni, hogy mennyire lehet komolyan venni ezt a kijelentést, mert lehet, hogy most még a PlayStation VR2 képes lehagyni mondjuk a Valve Indexet, de két-három éve múlva a PC-s technológia jóval előrébb fog járni, míg a PSVR2 a rögzített hardveres specifikációi miatt nem fog mozdulni. Azért azt se feledjük, hogy a PlayStation VR2 a megjelenésekor drágább lesz mint a PlayStation 5 (ami ősszel drágábbá vált, és kizárt, hogy a Sony és a Microsoft egyáltalán elgondolkodjon az árcsökkentésen), és mivel az is kelleni fog, minimum 1150 euró lesz a konzolos VR.

Eközben a Sony marketingje eléggé érthetetlen. Jó, a PlayStation 5-nek nyomják a Live from PS5 kampányt (magyarul is), de a PlayStation VR2 kapcsán nem nagyon hallunk ilyen reklámkampányról, sőt, a cég headsetjével kapcsolatos kérdezz-felelekjében dugták el, hogy mennyire sok játék készül a már bejelentett címeken kívül a készülékre. Nem ám hirdetnék, hogy több mint száz játék kész PlayStation VR2-re. Hol a magabizalom a termék iránt? Csak nem igaz mégis, amit nemrég a Bloomberg írt? (A csalódást keltő előrendelések miatt kevesebb gyártással számol a cég; a Sony természetesen tagadta ezt…)

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu