Journey to Foundation: Isaac Asimov művére épülő VR-kaland [VIDEO]

Az Archiact játéka a PlayStation VR2 mellett a Meta Quest 2-n, illetve a Pico 4-en is elérhető lesz (ezt azért meg kell magyarázni: a Tiktok kapcsán ismert ByteDance készülékéről van szó).

 

Isaac Asimov könyve, az Alapítvány 1951-ben jelent meg. 32 országban, a fontosabb nyelveken kiadták (és magyarul is megjelent), így világszerte több mint 20 millió példányban kelt el. Az Alapítvány-trilógia nemzetközileg nagy sikernek örvend, és 1966-ban a sorozat elnyert egy, ma már ki nem osztott Hugo-díjat (Minden idők legjobb regénysorozata). A Journey to Foundationben titkos küldetésre indulunk Ward ügynököt alakítva. Ő egy kém, akit a Galaktikus Birodalom peremére küldtek, hogy beépüljön egy dezertőrökből álló csoportba.

Így felfedezi a szörnyű igazságot, amely megváltoztathatja a történelem menetét. A Birodalom legjobb eszközeivel és fegyvereivel felfegyverkezve kell eldöntenünk, kiben bízhatunk. Harcolunk-e a Birodalomért, amelyről Hari Seldon azt jósolta, hogy 30000 évnyi anarchiába zuhan, vagy átállunk-eaz Alapítványhoz, hogy segítsünk nekik az emberiség új bölcsőjét felépíteni? Fedezzük fel Asimov sci-fi eposzát egy teljesen új, interaktív, magával ragadó VR-játékban, ami RPG-kaland lesz, és benne minden döntésnek következménye van, ugyanis azok hatással lesznek a történetünkre. Használják a mentális tudományt, hogy felfedjük és befolyásoljuk mások érzelmeit. Az innovatív beszélgetési rendszernek köszönhetően teljesen új szinten léphetünk kapcsolatba a karakterekkel. Az álcázás, hackelés és a robbantás sem marad ki. Rajtunk múlik, miképp közelítjük meg a helyzeteket, és saját utat szabhatunk magunknak az eszköztárunkkal.

Az Archiact vezetője, Kurt Busch így nyilatkozott a sajtóközleményben: „A Journey to Foundation fontos mérföldkő számunkra. Ez a virtuális valóság játékelemeinek innovációjában szerzett összes tapasztalatunk csúcspontja a helyváltoztatástól a beszélgetésen át a felhasználói felületig és a harcig. Egy olyan veterán csapat készítette, amelynek szenvedélye a VR-os játékfejlesztés. Ez egy epikus játék, amelyet egy ikonikus szellemi tulajdon ihletett.” A Journey to Foundation executive producere, Ken Thain hozzátette: „Hiszek a virtuális valóságban, mint a magával ragadó szerepjáték és történetmesélés erőteljes új médiumában. Az úttörő Foundation könyvsorozatból virtuális valóságjátékot építeni pedig hihetetlen utazás volt. Alig várom, hogy az emberek első kézből tapasztalják meg ezt a kalandot.”

A Journey to Foundation ősszel jön PlayStation VR2-re, Meta Quest 2-re és Pico 4-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu