Game over, Google Glass: meglepően sokáig élt a Google AR-headsete!

TECH HÍREK – Nem tévedés és nem is vicc: valóban most zárta le a Google Glass történetét a cég!

 

Ha rápillantunk a Google termékének weboldalára, egy búcsúüzenet fogad bennünket: „Köszönjük a több mint egy évtizedes innovációt és partnerséget. 2023. március 15-től nem fogjuk tovább értékesíteni a Glass Enterprise Editiont. A Glass Enterprise Editiont 2023. szeptember 15-ig továbbra is támogatjuk.” Ez nem valami április elsejére időzített tréfa, hanem valóban ilyen sokáig életben maradt a viselhető AR-headset, amiről joggal hihetjük, hogy már 7-8 éve befellegzett neki!

2013-ban a Google Glass a cég egyik jövőbeli termékének tűnt a Fiber, a Chrome, illetve az Android OS mellett, és ezzel a bejelentéssel a Google elvette az ipari és egészségügyi használatban szerzett második életét. A Glassnak kijelzője is volt, képeket is lehetett készíteni vele, és alapvetően az Apple Watch és a Fitbit koncepcióinak alapja volt, mert az okostelefonokhoz köthető felhasználási módok már ekkor felbukkantak. Csakhogy 2015-ben csendben eltűnt a balfenéken a Glass, aminek mondhatni megnyújtott céges élettartama volt (ilyen volt például a Windows 7, 8 és 8.1 megnyújtott támogatása is a Microsofttól).

Nem véletlenül említettük ugyanis, hogy a Glass Enterrprise Editionről van szó. A 2015-ös Bloomberg-cikkek egyike kiemelte, hogy egészségügyi környezetben valóban hasznos lehet a Google Glass, és 2017-ben a 9to5Google felsorolta a készülék ezen kiszerelésének specifikációit, de úgy tűnik, hogy végül ez sem segített sokat a termék elterjedésében.

Legalább nem volt olyan katasztrófálisan gyors bedőlése, mint amilyet a Google Stadia mutatott fel, ott ugyanis a nyilvános rajt és a teljes megszűnés között kevesebb mint három és fél év telt el, és a technológia céges használatát is kb. azonnal beszüntette a Google. Mi a Stadiáról már akkor lemondtunk, amikor a belső stúdiót, a Stadia Games & Entertainmentet bezárták (és emiatt a Ubisofttól az EA Motive-on át ide eljutó Jade Raymond végül létrehozta a PlayStation szárnyai alatt a Haven Studiost)…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu