Bajban a szemüvegesek? Plusz pénzt kérhet az Apple az AR-headsetéért!

TECH HÍREK – Aki esetleg szemüveget visel, nem biztos, hogy arra ráteheti a talán Reality Pro-nak nevezett AR (augmented reality – kiterjesztett valóság) headsetet…

 

Az Apple-nek már tapasztalata van abban, hogy plusz pénzt kérjen egy olyan szituációért, amit ő maga okoz. Erre jó példa az, amikor az iPhone 7-en már nem volt a megszokott 3.5 mm-es fül/fejhallgató csatlakozó, és helyette pénzt kellett fizetni egy 3.5-Lightning átalakítóért. Ugyanígy tervezhet az amerikai techcég az AR-headsetével kapcsolatban. A The New York Times arról írt, hogy nem lehet szemüveggel használni a kifejezetten drágának mondott headsetet. Így akinek olyan gyenge a látása, hogy annak levétele ellenére is látásában erősen korlátozott, bajban lehet.

Ezért az Apple olyan receptre felírható lencséket próbál értékesíteni majd, hogy a látásukban korlátozott felhasználók így is képesek legyenek használni a headsetet. Az árazásról a site sem tudott, de a cég stratégiáját ismerve biztosan nem lesz olcsó mulatság (viszont ez a megközelítés biztosan nem fog világszerte működni, így lehet, hogy csak az Egyesült Államokban lehet rentábilis megoldás, míg máshol a szemüvegesek menjenek a fenébe, gondolhatja az Apple).

Mivel állítólag csak 1 millió példány készülhet el idén a headsetből, a lencsék száma is korlátozott lehet, és ebből adódóan minél kevesebb készül egy termékből, annak ára általában magasabb. Emiatt az Apple akár átállhat egy olyan megoldásra, hogy csak rendelésre lehet kapni ilyen lencséket a VR-headsethez, így minimális készlet lenne csak a cég tarsolyában. És lehet, hogy pont ezen a kiegészítőn termelhet profitot, hiszen a minap arról írtunk, hogy a cég nem nem nagyon reménykedik profitban (ám a második modelllel már igen).

A headsetet egyedi chipek hajtják meg, így grafikailag és számításilag is erős teljesítményt mutathat fel az állítólag realityOS-en (rOS-en) futó termék, ami áramvonalasítva iOS-es applikációk is futtathatóak rajta. Csakhogy a The New York Timesnak nyolc Apple-alkalmazott is aggodalmait fejezte ki. Szerintük a cég a korábbi termékeihez képest más megközelítést alkalmaz, mert nem úgy tervezték, hogy megoldást keressen egy, már fennálló problémára. Ez a felhasználói visszajelzésekre is rányomhatja bélyegét.

Az AR-headset szénszálas vázú lesz, az akkumulátorpakkot pedig kábellel csatlakoztathatjuk hozzá. Külső kamerás érzékelők, két 4K kijelző, illetve a videó átlátszóságát behangoló tekerő kapcsoló is lesz a kommunikációra és szórakoztatásra szánt készüléken, amii iránt szkeptikusak az alkalmazottak…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu