Sokkoló gyilkosságokkal lett volna tele az Éjjeli ügynök című Netflix-sorozat: a készítő elárulta, kiket akart még megölni

MOZI HÍREK – Az Éjjeli ügynök című politikai thrillerben egy alacsony rangú FBI-ügynök és egy számítógépes zseni kerülnek egy összeesküvés közepébe, amely egészen a Fehér Házig nyúlik. A sorozat alkotója, Shawn Ryan elmesélte, milyen nehéz döntéseket kellett hoznia a karakterek sorsáról.

 

Az Éjjeli ügynök című sorozat alapját Matthew Quirk azonos című regénye adta, amelyben Peter Sutherland (Gabriel Basso), egy alacsony rangú FBI-ügynök élete fenekestül felfordul, amikor felveszi a telefont a Fehér Ház pincéjében. A vonal túlsó végén Rose Larkin (Luciane Buchanan) van, aki egy paranoid összeesküvésről számol be, amelynek köze van az elnökhöz. Peter és Rose együtt próbálják kideríteni az igazságot, miközben több gyilkos is üldözi őket.

A sorozat nagy sikert aratott a Netflixen, és már négy nap után megkapta a második évados berendelést. A történet azonban nem kímélte a szereplőket: több meglepő haláleset is történt az első évadban. A sorozat alkotója és showrunnerje, Shawn Ryan elárulta a TVLine-nak, hogy sokat vitatkoztak arról, kiket kell megölniük és milyen sorrendben.

Ryan elmondta, hogy eredetileg Ellen (Eve Harlow) és Dale (Phoenix Raei), a szerelmespárként dolgozó orosz bérgyilkosok közül másképp tervezték eldönteni, ki hal meg előbb az 6. epizódban. Végül úgy döntöttek, hogy Dale-t ölik meg először, mert ez jobb történetet eredményezett Peter és Rose számára. Ryan azt is elismerte, hogy sokan nem akarták meghalni látni Erik-et (D.B. Woodside), Peter főnökét az FBI-nál, aki az 8. epizódban vesztette életét. A showrunner azt is elárulta, hogy Diane Farr karaktere, aki az utolsó epizódban kapott egy lövést, eredetileg nem élte volna túl.

Ryan szerint a sorozat sikerének titka abban rejlik, hogy más volt, mint a többi politikai thriller. Azt mondta, hogy nem csak Peter küldetésére és paranoiájára koncentráltak, hanem Rose-ra is, akivel egy romantikus kapcsolat alakult ki. Azt is kiemelte, hogy nagyon jól válogatták össze a szereplőket, akik között nem voltak nagy nevek, de ez nem volt hátrány.

Az Éjjeli ügynök első évada teljes egészében elérhető a Netflixen, a sorozat kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu