20 tagú lett a PlayStation Studios-család: csatlakozott a Firewalk Studios

A Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy a ProbablyMonsterstől megvásárolták a jelenleg AAA multiplayer játékon dolgozó stúdiót.

 

Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője a PlayStation Blogon így írt: „Örömmel jelentem be, hogy kibővítettük kapcsolatunkat a Firewalk Studiosszal, és örömmel üdvözöljük őket a PlayStation Studiosban. A Firewalk egy rendkívül tehetséges alkotócsapat otthona, akik a játékvilág leghíresebb élményeit hozták létre, és már keményen dolgoznak az első eredeti AAA multiplayer játékukon a PlayStation számára. Mióta 2021-ben bejelentettük a ProbablyMonsters-szel és a Firewalkkal való kiadói partnerségünket, továbbra is lenyűgöz minket a csapat ambíciója, hogy olyan modern többjátékos játékot hozzon létre, amely új és innovatív módon köti össze a játékosokat. A stúdió osztozik a szenvedélyünkben, hogy inspiráló világokat hozzon létre, amelyek kivételes játékmenetre épülnek, és továbbra is szeretnénk befektetni a küldetésükbe. Izgatottan várjuk, hogy a Firewalk technikai és kreatív szaktudását a PlayStation Studiosba hozza, hogy segítse élő szolgáltatásos tevékenységünk bővítését, és valami igazán különlegeset nyújtson a játékosok számára.”

Két éve, még 2021 áprilisában jelentették be a kiadói megállapodást, így az azóta eltelt két év arra utalhat, hogy a még be nem mutatott játék hamarosan el is készülhet PlayStation 5-re és PC-re. Amúgy Tony Hsu és Ryan Ellis, a Firewalk Studios vezetője, illetve a játék rendezője is írt egy közleményt: „Néhanapján az embernek egyszercsak kalandban van része. Több mint öt évvel ezelőtt megragadtuk a lehetőséget, hogy új stúdiót alapítsunk, és az alapoktól kezdve egy új IP-t építsünk. Saját kedvenc játékkal töltött időnket felidézve, a Firewalk Studiost azzal az ötlettel alapítottuk, hogy emlékezetes pillanatokat nyújtsunk. Olyan csodálatos pillanatokat, amelyeket meg kellett osztani másokkal. Célunk, hogy ezeket a közös örömteli pillanatokat a játékosok számára világszerte elérhetővé tegyük.

Egy új stúdió felépítése hihetetlenül izgalmas és könyörtelenül ijesztő feladat volt. Szerencsére mindvégig nagyszerű partnerek támogattak minket: a ProbablyMonsters segített a stúdió létrehozásában, a Sony pedig a kezdetektől fogva támogatta a projektünket és kreatív elképzeléseinket. Az iparág legihletettebb tehetségeit gyűjtöttük össze, hogy lenyűgöző új világokat és élményeket nyújtsunk, tele nagyszerű alapjátékkal. Az izgalom, hogy valami újat építhetünk a játékosok számára, alaposan felpezsdítette a csapatot és partnereinket, és minden nap játéktesztelünk. Ma megtesszük a következő természetes lépést, és csatlakozunk a PlayStation Studioshoz. Évek óta szorosan együttműködünk Hermennel és a PlayStation nagyon tehetséges csapatával, akik segítenek abban, hogy új játékunk még jobb legyen. A PlayStation Studioshoz való csatlakozással hivatalosan is egy olyan család részévé válunk, amely korunk számos leghíresebb játékát készítette, és ez megtisztelő számunkra. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki eddig is támogatott minket, és azoknak is, akik kilátogatnak a jövőnkbe. Eddig hihetetlen utazás volt, és alig várjuk, hogy a kaland következő fejezete következzen.”

Vajon erre mikor panaszkodik a Microsoft?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu