Európai árzuhanásba kezdett az Nvidia GeForce RTX 4070!

TECH HÍREK – Az Ada Lovelace architektúrára építő videókártya egyes európai piacokon már 600 euró alatt is kapható.

 

Azért is van hírértéke az árcsökkentésnek, mert az Nvidia két hete dobta a piacra a GeForce RTX 4070-es kártyáit, így ez még egy új terméknek nevezhető. Viszont a német üzletekben elkezdték 600 euró alatt értékesíteni a GPU-t, ugyanis a fogyasztók még mindig ódzkodnak a videókártya megvásárlásától, mert tartanak annak gyenge ár-érték aránya miatt, továbbá a rivális GPU-k esetében akár jobb terméket is meg tudnak venni. (Ergo az AMD és az Intel is jobb ajánlattal rendelkezik.)

Az árvágás nem csak a referenciakártyákat (Founders Edition), hanem a külsős gyártók által egyedileg összerakott modelleket is érinti. A Tom’s Hardware szerint három kártya készlete fogyott el (az Nvidia referenciakártyája, illetve az Asus Dual GPU terméke közéjük tartoznak), és ezek ajánlott fogyasztói ára 600 dollár. Régebben, ha az AMD és az Nvidia új termékkel jelentkezett, nehezen voltak kaphatóak, mert a játékosok gyorsan felmarkolták a készletet, de miközben azt halljuk, hogy az RTX 4070 gyártása korlátozottabb, mégis készleten van az Nvidia GPU-ja, ami az RTX 3080 teljesítményéhez közel van, de hatékonyabb, több a VRM, és DLSS 3-at is támogat.

A Gainward RTX 4070 Ghost 599 euró Németországban az Alternate nevű online kereskedő oldalán. A Palit, a Gigabyte és az Inno3D kártyái a 625-645 eurós régióban mozognak, de szinte biztos, hogy a Gainward után ők is lejjebb fogják húzni a videókártyáik árát. Az Egyesült Államokban eközben nem nagyon látni ilyen árcsökkenést, esetleg az OC modellek ára csökkenhet a legjobb esetben is 20 dollárral. Ez valószínűleg a Computexig így is marad: a pletykák szerint májusban itt indítja el az Nvidia az RTX 4060 Ti-t, ami az AMD Radeon RX 7600 riválisa kiván lenni.

Mindeközben Magyarországon a legolcsóbb RTX 4070 egy helyi boltban 735 eurót érő forintért vehető meg. Jobban teljesít…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu