Már a The Elder Scrolls V: Skyrim VR-ban is felbukkant a ChatGPT! [VIDEO]

Ezzel a moddal az NPC-k szerepjátékban vehetnek részt, továbbá nem felejtik el a régebbi párbeszédeket sem.

 

Főleg egy RPG esetében érdemes elképzelni, hogy milyen lenne, ha egy NPC-től nem csak a rendelkezésünkre álló kérdéseket tehetjük fel? Milyen lenne, ha folytatólagosan tudunk beszélni velük? Erre a kérdésre keresi a választ az Art From The Machine néven futó modder, aki a The Elder Scrolls V: Skyrim kismilliomodik portjába, a Skyrim VR-ba dugta be az OpenAI rohamtempóban terjeszkedő technollógiáját, a ChatGPT mesterséges intelligenciát.

Bár még felkész a mod (ezért nem is lehet játszani vele), az OpenAI LLM-jét (large language model – nagy nyelvi modell) használja, hogy az NPC-k válaszolni tudjanak, és az xVASynth segítségével meg is tudnak szólalni a krakterek. A Whisper jóvoltából a beszédből szöveget generál a mod, így a mikrofonunkba beszélve az NPC-k meg is tudják érteni azt, amit nekik mondunk. A videóban több helyszínt és karaktert is láthatunk, így emiatt ez egy kifejezetten izgalmas ízelítő abból, ami felé a játékipar is haladhat.

„Van egy alapvető memóriarendszerem, ahol megkérem a ChatGPT-t, hogy foglalja össze a beszélgetést kilépéskor, hogy segítsen sűríteni azt a jövőbeli felszólításokhoz. Vannak sokkal kifinomultabb eszközök a memória kezelésére, mint például a Langchain, amelyet remélem, hogy a jövőben megvalósítok,” írja Art From The Machine a Redditen. Ez is jól hangzik, ám joggal tehetnénk fel a kérdést: a mod miért nem érhető még el?

A modder szerint még több funkciót adna a játékhoz, és a bugok kigyomlálása miatt tesztelni szeretné a nyilvánosságra hozás előtt. Igaz, a mesterséges intelligenciát egy másik játékban már láttuk mod formájában: a Mount & Blade: Bannerlord az MI segítségével válaszolja meg a kérdéseket, amiket felteszünk a játék karaktereinek.

A mesterséges intelligencia jó felhasználási módjai közé biztosan bevehetjük ezt a modot. Így tényleg egyedi élményekben lehet részünk.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu