Nagyon durván beszólt a Nincs idő meghalni című filmnek a James Bond-író!

MOZI HÍREK – Charlie Higson keményen bírálta Daniel Craig utolsó 007-es alakítását és a film túlbonyolított, James Bond magánéletére koncentráló történetét.

 

Daniel Craig 15 év után búcsúzott a James Bond szerepétől a Nincs idő meghalni című filmmel, amely egy új fejezet kezdetét jelenti a legendás kémfilm-sorozatban. A producerek már keresik is az új Bond-színészt és a következő film forgatókönyvét. De vajon jó irányba haladnak-e? Charlie Higson, aki fiatalos James Bond-regényeket írt, nem gondolja így. Szerinte a Nincs idő meghalni és az előző Craig-filmek elhagyták a Bond-formulát, és túlságosan drámáztak a főhős magánéletén. Higson úgy véli, hogy Tom Cruise Mission: Impossible-filmjei sokkal jobban megtestesítik Ian Fleming eredeti vízióját.

A The Sunday Times (forrás: Express) interjút készített Higsonnal, aki elmondta, hogy ő nem akarja túlbonyolítani James Bond karakterét. Szerinte egy Bond-filmnek egyszerűen csak arról kell szólnia, hogy vannak fegyverek, kocsik, gonosztevők, nők, M, Q, Moneypenny és persze Bond ökle. De szerinte ezeket az elemeket Broccoliék elhanyagolták az elmúlt években, különösen a Nincs idő meghalnival.

“Teljesen félresiklottak. A legidősebb fiammal, Frankkel néztük meg a Nincs idő meghalnit […], és ő azt mondta: ‘Úgy éreztem, mintha olyan emberek csinálták volna ezt a filmet, akik szégyellik, hogy Bond-filmet kell csinálniuk’. És az embernek még két másik filmet is meg kell néznie előtte, hogy értse, ki kicsoda, ezért azt mondja: ‘Hagyjatok már békén ezzel!’. Legyen minden rész egy új küldetésről szóló epizód és hagyjátok Bondot [a középpontban]! Túl sokat komplikálták [a figurát]. A legjobb Bond-filmek mostanában a Mission: Impossible-ök. Ezekben nincs magánélet, csak arról szólnak: ‘Hűha! Nézd azt az épületet: az lenne az álmom, hogy felmásszak rá és felrobbantsak dolgokat!’” – mondta az író.

Charlie Higson nemrégiben megjelentette legújabb könyvét, az On His Majesty’s Service-t, amely már nem egy ifjú, hanem egy harmincas éveiben járó Bondot ábrázol. Viccesen megkérdezték tőle, hogy ez a Bond fehér-e. Higson ezzel kerülte el a választ:

“A haja fekete.”

Találó!

Egyébként Higson nem ellenzi azt, hogy merész változtatásokat hozzanak be a Bond-univerzumba például a reprezentáció terén, nem zavarja ha az ő művét is valaki “woke”-nak nevezi. Csak azt sajnálja, hogy túl sok melodrámát csempésztek a Craig-filmekbe, miközben a Bond-történetek akcióthrillerek. Egyelőre titok, ki lesz az új James Bond. A casting direktor nemrég azt nyilatkozta, nem egy fiatal színészt keresnek a szerepre, mert erre a kemény munkára egy rutinos ember kell.

Forrás: Express

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu