Vajon tényleg ez a film mentheti meg Guy Ritchie karrierjét?!

MOZI HÍREK – Guy Ritchie legutóbbi filmjei nagyot buktak a kasszáknál, de Henry Cavill és Jake Gyllenhaal új akciófilmjével talán még mindent helyrehozhat.

 

 

Guy Ritchie Henry Cavill-lel és Jake Gyllenhaal-lal újonnan bejelentett filmje megtörheti az utóbbi idők kasszasiker-hiányos sorozatát. Ritchie következő filmje, a The Ministry of Ungentlemanly Warfare (szintén Henry Cavill főszereplésével) csak 2024-ben kerül a mozikba. Ám következő, cím nélküli filmjében Cavill és Gyllenhall „két extrakciós szakértőt alakít majd, akiket egy magas rangú női tárgyalópartner bonyolult szökésének megtervezésével bíznak meg”.

Néhány említésre méltó nagy kasszasiker ellenére, mint például a Sherlock Holmes-filmek, amelyek átlagosan több mint 500 millió dollárt hoztak világszerte, és különösen az Aladdin, amely több mint 1 milliárd dollárt termelt, Guy Ritchie filmjei nem olyan sikeresek, mint azt filmográfiája sugallja.

Ritchie korábbi filmjei Cavillel és Gyllenhaallal nem voltak nagy kasszasikerek. Az U.N.C.L.E. embere Cavill-lel és Armie Hammerrel kultikussá vált, de 2015-ben csak 108,5 millió dollárt hozott a kasszáknál. Nemrégiben, 2023-ban Ritchie Jake Gyllenhaallal a The Covenant című filmet dobta piacra. Ez a mozi eddig mindössze 15,6 millió dollárt hozott a kasszáknál. Az egyes színészekkel elért eredményei alapján nincs garancia arra, hogy a következő együttműködésük hatalmas siker lesz. Ám a „sztárerő” megvan ahhoz, hogy a következő nagy sikerét hozza, vagy legalábbis felülmúlja a legutóbbi filmjeit.

A Robert Downey Jr.-féle Sherlock Holmes-filmekkel és a Disney élőszereplős Aladdinjával elért kasszasikereken kívül Guy Ritchie a többnyire brit színészekből álló, dinamikus társulati szereplőgárdával készült erőszakos, szellemes bűnügyi filmekről ismert. Ezekben a mozikban olyan népszerű színészek szerepelnek, mint Jason Statham, Ray Liotta, Tom Hardy, Gerard Butler, Idris Elba és Brad Pitt. Ugyanakkor a filmek többnyire alacsonyabb költségvetésűek és R-besorolásúak. Vagyis nem éppen a kasszarobbantásra lettek kihegyezve.

Cavill és Gyllenhaal mindketten sztárerejük csúcsán vannak, így ha a film elég nagy költségvetéssel és marketinggel rendelkezik, ez lehet Ritchie következő kasszasikere.

Ugyanakkor mint azt a korábbi közös munkák mutatják, mindkettőnek megvoltak a megfelelő összetevői ahhoz, hogy nagyot szóljon a kasszáknál. Tehát önmagukban Cavill és Gyllenhaal biztosan nem garantálják, hogy Ritchie következő filmje siker lesz, különösen a jelenlegi kasszasikerek mellett. Viszont olyan mainstream vonzerőt adnak neki, ami mindent megváltoztathat. Talán éppen a szereplésük szolgáltatja majd „azt a bizonyos pluszt”, amitől igazán sikeressé válik ez a frissen bejelentett film.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu