[PSSC-2023] Visszatér a Marathon, de ez már nem az igazi [VIDEO]

A Bungie valóban multiplatform fejlesztő marad… de kimenekítő lövöldözős játékot (extraction shooter) csináltak az IP-jükből.

 

A Marathon is egy élő szolgáltatásos (live service) játék, és a Sony bevallottan a Bungie-ra támaszkodik az ezzel kapcsolatos elképzelésének megvalósításában. Egy sci-fi PvP kimenekülésre építő lövöldözős játék, ami több mint egy évtizede egy új IP lesz a Bungie-tól. A játék weboldala semmit sem árul el: „A Halo és a Destiny alkotóitól. Legyél futó a Bungie új sci-fi játékos-játékos-elleni extrakciós lövöldözős játékában. Versenyezz a túlélésért, a gazdagságért és a hírnévért egy fejlődő, állandó zónákból álló világban, ahol minden futás a nagysághoz vezethet. A Marathon jelenleg PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re készül, teljes cross-play-jel és cross save-vel.” Tehát bárhol játszhatunk a többiekkel, és bárhol folytathatjuk, ahol abba hagytuk.

A PlayStation Blogon egy interjú is olvasható Scott Taylorral, a Bungie vezérigazgatójával és Christopher Barrettel, a Marathon rendezőjével. „A megfelelő egyensúly megtalálása a fejlesztés egyik legszórakoztatóbb része! Óriási tiszteletet érzünk az eredeti Marathon játékok iránt, és a kezdetektől fogva tisztelettel akartuk ezt tiszteletben tartani, különösen a mitológiát, a történetet és a világ témáit. Ugyanakkor a játékról alkotott elképzelésünk valami új. Ez nem az eredeti játékok közvetlen folytatása, de valami, ami biztosan ugyanabba az univerzumba tartozik, és amit a Bungie játékának érezhetünk. A játékfejlesztés egyik legjobb része volt eddig, hogy megtaláltuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel az univerzum történetére utalhatunk, miközben valami más és új dolgot építhettünk. Célunk, hogy valami hihetetlen dolgot hozzunk létre mind azok számára, akiknek teljesen új a Marathon világa, mind pedig azok számára, akik évek óta várnak a Marathon univerzum további történeteire. Nem kell semmit sem tudnod a Marathonról ahhoz, hogy megértsd vagy játszd ezt a játékot, de ha mégis, akkor olyan utalásokkal és mély vágásokkal tesszük teljessé az élményt, amelyeket felismersz,” mondta Barrett.

Miért lesz a Marathon Bungie-játék? Barrett erre is válaszolt: „Számos eleme van annak, hogy mitől lesz egy Bungie-játék. Számomra ez a fegyverek hihetetlen érzetétől kezdve a gyönyörű és szuggesztív világépítésig, amely gazdag történetekben, merítésben és hihetetlen kalandok lehetőségeiben. A Marathon esetében az egyik terület, amelyre nagy hangsúlyt fektetünk, a játékos-alapú történetmesélés. Az eredeti Marathon-játékok a terminálokon keresztül fedték fel a történet pillanatait, mindezt szövegesen. De most már sokkal több lehetőségünk van arra, hogy a játékosokat játékon belül és kívül is belemerítsük ebbe a világba. Ezt a játék tervezésénél is továbbvisszük. A tervezési filozófiánk az, hogy a játékosok a döntéseik és a tetteik révén befolyásolják a világ történetét. Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy a játékélmény általános narratív irányát is alakítsuk, miközben a játékosoknak közvetlen hatalmat és cselekvőképességet biztosítunk. A Marathont kezdettől fogva játékosok egymás ellen játéknak terveztük, és nem lesz egyjátékos kampánya. Ehelyett a PvP-élményt alapul véve lehetőséget teremtünk a játékosok által irányított történetek kibontakozására, olyan történetekre, amelyek integrálódnak a játék átfogó narratívájába. Egy olyan világot építünk, amely tele van állandósult, fejlődő zónákkal, ahol a játékosok minden egyes futásukkal megteremtik saját utazásukat. Ez jelenthet egy felejthetetlen tűzharcot egy másik csapat ellen, akik ugyanazért a zsákmányért küzdenek, vagy egy utolsó másodperces menekülést, miközben minden oldalról ostromolják őket. A „legutóbbi futásod történetén” túl azonban szeretnénk megadni a játékosoknak a lehetőséget, hogy befolyásolják ezeket a tartós zónákat és a nagyobb világot. Képzeljük el például, hogy a legénység felfedez egy korábban felfedezetlen ereklyét, amely aktiválásával a térkép egy új területét nyitja meg, amelyet minden játékos felfedezhet. Lényegében egy olyan játékot hozunk létre, ahol a játékosok cselekedeteinek minden egyes kibontakozó évszakkal kihatása lehet a világra és a játékosokra.”

Mikor hallhatunk többet a játékról? Erre Taylor válaszolt: „Még rengeteg munka vár ránk a megjelenésig, sőt, még azelőtt is, hogy készen állnánk arra, hogy részletesebben beszéljünk a játékról. A csapat keményen dolgozik, és van egy nagyszerű alapunk, ahonnan elindulhatunk, de még rengeteg tennivalónk van, beleértve a csapatunk további bővítését is. Ez a játékfejlesztés egyik legnagyobb kihívása: felvenni munkatársakat, amikor még minden titokban van…”

A Marathon megjelenési dátummal még nem rendelkezik. PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re készül.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu