The Pathless – Remek fantasy kaland Switch-en

TESZT – The Pathless egy olyan nyílt világú kalandjáték, amelyben egy vadász és sas társa misztikus szigetet barangol be, és igyekszik helyreállítani a világ egyensúlyát. A folyamatos mozgásra, a környezeti rejtvényekre és az epikus főellenségekkel vívott küzdelmekre helyezi a hangsúlyt. A Nintendo Switch-re történt átültetése kiválóan sikerült, így tévén, és tablet módban is kivételes élményben lehet részünk. Ha kikapcsolódást vagy izgalmas kihívást keresel, a The Pathless remek választás lehet, mely igazán magával ragadó fantasy kalandot nyújt a Nintendo apró platformján.

 

 

A The Pathless egy olyan cím, amelyet anno művészi víziójáért, eredeti játékmenetéért és érzelmes történetmeséléséért dicsértek. A játékot a Giant Squid fejlesztette, az elismert víz alatti kalandjáték, az Abzû mögött álló stúdió. Több platformon is megjelent, beleértve a PC-t, a PS4-et, a PS5-öt és az Apple Arcade-et. De hogyan teljesít a Nintendo Switch-en, a hibrid konzolon, amely mind hordozhatóságot, mind sokoldalúságot kínál? A válasz meglepően jól. A The Pathless egy olyan játék, amely igazán ragyog a Switch-en, egy lenyűgöző és kielégítő kalandot nyújtva, amelyet bárhol élvezhetsz.

 

 

Vadász, mozgás közben

 

A The Pathless egyik fő aspektusa a mozgás. Egy vadászt irányítasz, aki futni, ugrani, siklani és rohanni tud egy hatalmas és változatos tájon. Lőhetsz is lebegő talizmánokat az íjaddal, hogy feltöltsd a rohanásodat és fenntartsd az iramodat. Nem kell pontosan célzod a talizmánokat, mivel a játék automatikusan rájuk zárul, ha lenyomod a ravaszt. Csak jól kell időzítened a lövéseidet ahhoz, hogy minél több sebességet és távolságot érj el.

De a mozgás nem csak sebességről szól, hanem a szabadságról és felfedezésről is. Bárhova mehetsz ebben a nyílt világban, ahol a titkokra való rábukkanás, a rejtvények megfejtése és az új területek felfedezése is lehetséges. Interakcióba léphetsz a hű sas társaddal, aki nem csak a magas helyek elérését segíti, de a harcokban is hasznos segítséget nyújt. A játékélmény még kellemesebbé vált a Nintendo Switch konzolon, ahol a játék akár dokkolva, akár hordozható módban is zökkenőmentesen fut. A mozgásrendszer olyan, mint egy boldogító utazás, melynek során a repülés élményét élhetjük át.

 

 

A rejtvényrendszer: Egy ravasz kihívás

 

A The Pathless másik kulcsfontosságú eleme a rejtvények megoldása. Kellő éberség és ügyesség szükséges a különböző akadályok leküzdéséhez és titkok felfedezéséhez, melyek az utadba kerülnek. Íjaddal aktiválhatsz kapcsolókat, mozgathatsz platformokat vagy hozhatsz létre utakat. Sastársad segítségével tárgyakat emelhetsz, eltakaríthatsz törmelékeket vagy nyomokat találhatsz. Felhasználhatod a szellemlátásodat is, mely által rejtett szimbólumok, üzenetek vagy portálok válnak láthatóvá.

A rejtvényfejtés nem csak logika kérdése. Kreativitásra és kíváncsiságra is szükség van. Többféleképpen is megközelíthetsz vagy oldhatsz meg egy-egy rejtvényt, attól függően, hogy milyen a játékstílusod vagy preferenciád. Találhatsz opcionális rejtvényeket is, melyek kristályokkal vagy fénykövekkel jutalmaznak, ezeket felhasználva fejlesztheted képességeidet vagy előrehaladhatsz a történetben. És mindezt szórakozva és stílusosan teheted meg a Nintendo Switch-en, ahol a játék intuitív irányítást és élénk vizuális effekteket kínál, akár dokkolt, akár kézi módban játszol. A rejtvényrendszer olyan ügyességet igénylő kihívás, mely egyben gondolkodásra is késztet.

 

 

A főellenségrendszer: látványos leszámolások

 

A The Pathless utolsó fő aspektusa a főellenségekkel való küzdelem. Négy rossz szellemmel kell szembenézned, akik sötétségbe borították a szigetet. Minden szellemnek megvan a maga kinézete, személyisége és támadási mintája. Üldözd őket, kombinálva az íjászatod és a sastársad képességeit, hogy legyőzd őket. Minden főellenséggel való csata egyedi, szívhez szóló és intenzív élmény. Az első szakaszokban általában követheted és támadhatod őket, míg a végső szakaszokban az adott főellenség különleges támadásának kell elkerülnöd, miközben ellenlövésre készülsz. Mindegyik csata más-más stratégiát igényel, és mindegyikben rejlő egyedi kihívásokat és meglepetéseket tartogat.

Az utazás végére kiderül, hogy mi a valódi ok a sziget pusztulása mögött, és te, mint hős, megteremted a feltételeket a világ megújulásához. A Nintendo Switch dinamikus, interaktív játékélménye ezzel a játékkal még gazdagabbá válik, és lehetővé teszi, hogy otthonodban, vagy útközben is belemerülhess ebbe a lenyűgöző történetbe.

Összefoglalva, „The Pathless” nem csak egy játék, hanem egy utazás, ahol a felfedezés, a rejtvények megfejtése és a harc a főellenségekkel egyaránt lehetséges, és mind ezt a Nintendo Switch konzol dinamikus képernyőjén élvezheted, ahol a világ megszűnik körülötted, és te magad válsz a hőssé, aki megmenti a világot.

 

 

Remek utazás a Switch-en

 

A The Pathless nem csupán egy átlagos portolás: ez egy kiemelkedően sikeres átültetés, mely egy nagyszerű nyílt világú kalandjátékot hoz a Switch konzolra. Az okos rejtvények, látványos ellenfelek, és a folyékony mozgás összessége lenyűgöző játékélményt teremt. Az érzelmes történet, a művészi vizuális megjelenítés és az egyedülálló, elmerülést biztosító játékélmény mind a The Pathless sajátosságai. Mindegy, hogy nagy vagy kis képernyőn játszol, a The Pathless képes lekötni a játékost a kezdetektől a végéig.

A tesztkódot a Magnew Kft. biztosította.

-BadSector-

Pro:

+ A mozgás dinamikus és felpezsdítő
+ A rejtvények színesek és jutalmazóak
+ Az ellenfelek emlékezetesek és drámaiak

Kontra:

– A történet egyszerű és kiszámítható
– A világ néhol üres és ismétlődő
– Néhány rejtvény frusztráló vagy nehezen értelmezhető


Kiadó: Annapurna Interactive

Fejlesztő: Giant Squid

Stílus: Kaland

Megjelenés: 2020. november 12.

The Pathless

Játékmenet - 8.2
Grafika - 7.8
Történet - 7.3
Zene/hangok - 7.8
Hangulat - 7.8

7.8

A The Pathless egy izgalmas, nyílt világú kalandjáték, amely egy vadászt és sas társát követi, ahogy egy rejtélyes szigetet járnak be, és helyreállítják a világ egyensúlyát. A folyékony mozgás, környezetalapú rejtvények, és az epikus küzdelem a főellenségekkel mind a játék központi elemei. A Nintendo Switch konzolra való sikeres átültetés révén, a The Pathless minden játékos számára egy egyedülálló, elmerülést biztosító élményt kínál.

User Rating: 3.68 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu