Like A Dragon: két játékból is többet mutatott a SEGA [VIDEO]

A Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name a karaktereket, helyszíneket és harci stílusokat leplezte le, míg a Like a Dragon: Infinite Wealth egy rövid jelenettel mutatott meg magából többet (és itt a franchise két főszereplője diiskurált).

 

Kezdjük a „Yakuza 7 Gaidennel” (már nem ez a franchise neve). Ebben a kérdés költői: mit kell feláldozni, hogy megvédhessük szeretteinket? A yakuza alvilág Kiryu Kazuma megrendezi a halálát ennek érdekében. Alkalmanként titkos ügynökként megbízásokat kap a Daidoji frakciótól, egy árnyékszervezettől, amely egykor a kormány megbízásából működött. Kiryu puszta létezése szigorúan őrzött titok a Daidojin belül. Ott sínylődik minden nap a maga által megszabott magányban egészen addig, amíg egy nap valaki megérkezik, hogy Kiryut visszarántsa a közösségbe…

A stábról is közölt pár információt a Ryu Ga Gotoku Studio. Kiryu Kazuma (Kuroda Takaya alakításában) nem igényel bemutatást. Shishido Kosei (Motomiya Yasukaze) a Watase család, az Omi Szövetség partnerének hadnagya, a família ásza. Tsuruno Yuki  (Yamaguchi Yoshiyuki) a Watase család kapitánya és yakuza-parancsnoka. Akame (First Summer Uika) egy gyanús figura, aki ismeri Sotenbori minden csínját-bínját. Nishitani III Homare (Kim Jaeuck): A Kijin-klán harmadik pátriárkája, és ők is az Omi Szövetséghez kötődnek. Hanawa Kihei (Tochi Hiroki) pedig a Daidoji frakció vezetője.

A két harci stílust se felejtsük el. A Yakuza-stílussal nyers erővel uralkodhatunk ellenfeleinken. Üssük szét az ellenséget kegyetlen ütések és rúgások sorozatával, vagy használjuk fegyverként a környezetet. Az ügynök stílusban pedig puszta gyorsasággal gyűrhetjük le a célpontokat a Daidoji frakció ügynökei által gyakorolt titkos harcművészet segítségével. Kiryu ezt Joryu fedőnevén alkalmazni szokta. Ez gyors és halálos stílus, amelyet a világ különböző harcművészetei ihlettek, és magában foglalja a szerkentyűk használatát az ellenség gyors elintézéséhez. Két helyszín lesz. Sotenbori, Osaka szolgál a játék fő helyszínéül. Az Omi Szövetség ellenőrzése alatt álló területeken nagy az esélye, hogy valaki felismeri Kiryut. Isezaki Ijincho pedig Yokohamában, a kikötő közelében található város, amely a Seiryu-klánnak, a terület egyetlen yakuza szervezetének ad otthont. Ők válnak Kiryu célpontjává, amikor megpróbál megoldani egy ügyet. Digitális előrendelésünk a Legendary Fighter Packot biztosítja. A Tojo klán három legendás yakuzája (Dojima Daigo, Majima Goro és Saejima Taiga) felbukkan az arénában egy titokzatos tartályhajó fedélzetén a tengeren.

Aztán itt van a Like a Dragon: Infinite Wealth, ami a „Yakuza 8-nak” felel meg. Ebből csak egy rövid jelenetet kaptunk, ami Japánon kívül (de Isezaki Ijincho biztosan vissza fog térni), egy ismeretlen helyen játszódik, és ez az egyik fejezet kezdete, erősítette meg a producer, Yokoyama Masayoshi. Itt Kasuga Ichiban, az új főszereplő beszélget a régivel, Kiryuval. Nem vitték túlzásba, ugyanis ezen felül többet nem mondtak…

A Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name november 9-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Microsoft Store, Denuvóval), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A Yakuza harci stílus 19:08 és 19:42 között látható, míg az ügynök stílus 20:35 és 21:29 között. A Like a Dragon: Infinite Wealth 2024 elején jön PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Microsoft, itt is fix a Denuvo), PlayStation 4-re és Xbox One-ra, a jelenet 1:00:12 és 1:02:48 között látható.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu