A Dead Space Remake hatással lehetne a következő Resident Evilre!

Nem biztos, hogy Resident Evil 9 lesz a neve, de szinte biztos, hogy a Capcom idővel létrehozza a franchise következő új részét.

 

A Resident Evil szekere alaposan beindult a 2017-es Resident Evil 7: Biohazard megjelenése óta. Azóta megjelent a nyolcadik fő felvonás is (Resident Evil: Village néven), a második, harmadik, illetve negyedik epizódból kijött a remake, és az RE Engine akkora technológiai siker lett, hogy a Capcom a Devil May Cry V-ben és a Street Fighter 6-ban is alkalmazta, és a Dragon’s Dogma 2 is erre épül. De az engine-ben van még lehetőség javulásra, vagy legalábbis más túlélő horror játékból át lehetne venni egy-két elképzelést.

A Dead Space Remake az év elején jelent meg, és ebben az angolul Intensity Director, magyarul talán „intenzitási rendezői” funkció sikeres lett. A mesterséges intelligencia egyik formájaként több karakter felett átveszi az irányítást, de befolyással van a környezeti hatásokra (pl. a ködre), és arra is kihat, hogy milyen tárgyakat találhatunk, és a célja az, hogy ne tegye a játékost túl erőssé, és így folyton feszülten, óvatosan játszik, miközben esélye marad a túlélésre is. A Left 4 Deadben is hasonlóan egy mesterséges intelligencia kezelte a bossokat és bizonyos eseményeket. Mivel a Dead Space-re nagy hatással volt a Resident Evil, miért ne lehetne ez egy kétirányú utca?

A Resident Evil 9 a pletykák szerint Apocalypse kódnéven készül. Egy szellemvárosban játszódhat az Egyesült Államok nyugati részén, és nagy eséllyel újrajátszható lesz a New Game+ megközelítéssel (ahogy több, nemrég megjelent RE-részben is, így lehet új kosztümöket szerezni a karaktereknek). Az Intensity Director alkalmazásával minden végigjátszás egyedi lenne az eltérő tempó és a velünk összefutó ellenfelek eltérő sorrendje miatt, miközben megnehezítené a dolgunkat (ám nem túlságosan). A nehézségi szintre is kihathatna, és így a legnehezebb szinten (a Resident Evil 4 Remake esetében ez lenne a Professional) a játék képletesen belénk is rúghatna.

Talán a Capcom megfontolja.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu