Egyre több remastereléssel foglalkozik a Nixxes Software! [VIDEO]

Egy alig két és fél perces videó a PlayStation hivatalos YouTube-csatornáján egy olyan kommentet rejt magávan, amin érdemes elgondolkodnunk.

 

A PlayStation Studios kötelékébe tartozó Nixxes Software kapott egy rövid, 2 perc, 23 másodperc hosszú profilvideót, amiben rövid áttekintést kapunk a csapatról. A stúdió vezető mérnöke, Coen Frauenfelder egy olyan kijelentést tett, ami sokkal erősebb profilúvá teszi a Nixxes-t! „A PlayStation Studios számára kiváló minőségű PC-s portokat készítünk, és egyre többet dolgozunk a remasterek elkészítésén is. Nem teljes értékű játékokat készítünk, hanem arra koncentrálunk, hogy ezekre a speciális területekre specializálódjunk,” mondta Frauenfelder!

Hoppá, az utrechti stúdió eddig a PC portjairól volt híres. 1999-ben született a Nixxes Software azzal a céllal, hogy a Legacy of Kain: Soul Reavert a SEGA Dreamcastre átültesse, aztán az Eidos Interactive (majd a Square Enix) számára folytatta a PC portokat: Soul Reaver 2, Blood Omen 2, Legacy of Kain: Defiance, Tomb Raider: Legend, Tomb Raider: Anniversary, Tomb Raider: Underworld, Kane and Lynch 2: Dog Days, Lara Croft and the Guardian of Light, Deus Ex: Human Revolution, Hitman: Absolution, Tomb Raider 2013, Thief 2014, Lara Croft and the Temple of Osiris, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided, Shadow of the Tomb Raider, Marvel’s Avengers…

Közel két éve, hogy az addig független stúdiót a Sony Interactive Entertainment felvásárolta, így a Horizon Zero Dawn Complete Edition patchelése mellett ők voltak a Marvel’s Spider-Man Remastered és a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales PC portja mögött, és a harmadik Sony-portjuk is az Insomniac Gamesnek készül, hiszen július 26-án jön a Ratchet & Clank: Rift Apart konverziója. Viszont mit remasterelhet a stúdió? A Bloodborne olyasmi lenne, amit sokan szeretnének (így nem kellene a 60 FPS elérésében egy nem hivatalos patchre támaszkodni, ami moddolt konzolt igényel…), és a Sony biztosan sokat kaszálhatna, ha a FromSoftware játékát PlayStation 5-re, majd PC-re is elhozná.

Idővel megtudjuk, min dolgoznak a holland urak és hölgyek.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu