Indiana Jones 5 nyitó hétvégi box office: még a Solónál is rosszabbul zárta a hétvégét!

MOZI HÍREK – Az Indiana Jones és a végzet tárcsája az előrejelzések alsó határán nyit, ami csalódást keltő eredmény, amit még az eddigi negatív rekord: a Solo: Egy Star Wars-történet is túlszárnyalt.

 

Az Indiana Jones és a végzet tárcsája nem tudja felvenni a versenyt a Solo nyitóhétvégéjével. A június 30-án a mozikba kerülő filmet a szupersztár Harrison Ford utolsó kalandjaként harangozták be a címszerepben, amely az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmből származik. A végzet tárcsája, amelyben Phoebe Waller-Bridge is szerepel Jones keresztlányát, Helena Shaw-t alakítja, az űrverseny hátterében játszódik, és Indy azért küzd, hogy megakadályozza, hogy egy ősi ereklye egy volt náci tudós kezébe kerüljön.

A Deadline szerint az Indiana Jones és a végzet tárcsája a nyitóhétvégén hatalmas csalódást keltő bevétellel zárja a nyitóhétvégét. A jelenlegi előrejelzések szerint vasárnap reggelre 60 millió dolláros összbevételre számítanak. Ez messze elmarad a film eredeti előrejelzéseitől, és még a Lucasfilm 2018-as bukott Solo: Egy Star Wars-történeténél is alacsonyabban landol, amely 84,4 millió dolláros 3 napos összbevétellel nyitott.

A film forgatása nem volt zökkenőmentes, hiszen többször is elhalasztották a bemutatót, és Harrison Ford is megsérült a munka közben. A rajongók sem voltak túl lelkesek a projekt iránt, hiszen sokan úgy érezték, hogy az Indiana Jones 4: A kristálykoponya királysága című film már lezárta a sorozatot, és nem volt szükség egy újabb folytatásra. Ráadásul a film rendezője sem Steven Spielberg lett, hanem James Mangold, ami szintén csökkentette az elvárásokat.

A film története szerint Indiana Jones egy új korszakban találja magát, és küzd azzal, hogy beilleszkedjen egy olyan világba, amely úgy tűnik, kinőtte őt. A film 1969-ben játszódik, amikor az USA és a Szovjetunió között zajlik az űrverseny. Jones keresztlánya, Helena (Phoebe Waller-Bridge) egy titokzatos tárcsa utána kutat, amelyet az apja hagyott rá. A tárcsa egy ősi eszköz, amely képes befolyásolni a sorsot. Jones rájön, hogy egy régi ellensége, Jürgen Voller (Mads Mikkelsen), egy náci tiszt akarja megszerezni a tárcsát, hogy felhasználja az Apollo 11 holdraszállási küldetés megakadályozására. Jones és Helena megpróbálják megelőzni Voller terveit, miközben segítségükre sietnek régi barátok és új szövetségesek.

A film június 29-e óta a mozikban látható.

Forrás: Screenrant 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu