Dune: The Sisterhood: végre valami jó hírt kaptunk a várva várt spinoff sorozatról!

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, Anna Foerster vette át a Dűne spin-off sorozat irányítását, Olivia Williams és Jodhi May pedig csatlakozott a stábhoz.

 

 

Miközben Denis Villeneuve közelgő epikus sci-fi folytatását, a Dűne: Második részt egyre jobban várjuk, a saga spin-off sorozata, a Dune: The Sisterhood küszködik a forgatás beindításáért. Miután a legutóbbi távozások miatt a sorozatot ténylegesen szüneteltetik, a Deadline jelentése szerint Anna Foerster érkezett új rendezőként. Állítólag több epizódot, köztük a pilotot is ő fogja levezényelni. Jodhi May Natalya császárnő szerepében, míg Olivia Williams Tula Harkonnenként tűnik majd fel.

A sorozat mélyen elmerül a titokzatos és lenyűgöző Bene Gesseritek történetében, akiket az első filmben Lady Jessica (Rebecca Ferguson), fia, Paul Atreides (Timothee Chalamet) és Mohiam tisztelendő anya (Charlotte Rampling) révén mutattak be.

A szekta kizárólag nőkből áll, akik szigorú fizikai kiképzésen és mentális kondicionáláson vesznek részt. Emberfeletti képességeket fejlesztenek ki, legfőképpen a Hang néven ismert erejüket. Mindez félelmetes hatalmat kölcsönöz nekik, mely számtalan évszázadon keresztül befolyásolta a galaktikus politikát. Ők a történelem igazi bábjátékosai. A Frank fiának, Brian Herbertnek a Sisterhood of Dune című regénye alapján készült sorozat 10 000 évvel Paul Atreides felemelkedése előtt játszódna. Két Harkonnen nővérre összpontosítana, akik az emberiség jövőjét fenyegető fenyegetések ellen harcolnak. Ez az, ami a Bene Gesserit megalakulásához vezet.

 

Ígéretesen indul a Dune: The Sisterhood, ám akad egy bökkenő

 

Eredetileg maga Villeneuve lett volna a rendező. Azonban ahogy telt az idő, és elkezdődött a Dűne: Második rész forgatása, nem volt más választása, minthogy visszalépjen. Továbbra is a projekt executive producere marad. Ám a fáklya egyik showrunnerről a másikra szállt. Johan Renck volt a legutóbbi rendező, aki az év elején távozott. A nem kielégítő forgatókönyvektől kezdve az időbeosztási konfliktusokba ütköző színészekig a stáb és a szereplők folyamatosan változtak a három év alatt, és egyre nagyobb volt a bizonytalanság, hogy a sorozat valóban megvalósul-e vagy sem. Most azonban van némi remény az új rendezővel és két új szereplővel a fedélzeten.

Anna Foerster ül mostantól a sorozat élén, és a tervek szerint több epizódot is rendez majd a sorozatból. Korábbi munkái közé tartozik az Underworld: Blood Wars (2016) című akcióhorror és a Lou (2022) című thrillerfilm. Diane Ademu-John alkotóként, íróként és executive producerként maradt. Eközben Olivia Williams (The Crown) vette át Tula Harkonnen szerepét, miután Shirley Henderson még februárban lemondott. Jodhi May (The Witcher) mostantól Natalya császárnőt alakítja, miután Indira Varma időzítési problémák miatt visszalépett. Ők olyan további szereplőkhöz csatlakoznak, mint Emily Watson (Csernobil) mint Valya Harkonnen. Valamint Mark Strong (Shazam! Az istenek haragja) mint Javicco Corrino császár és Travis Fimmel (Vikingek) mint Desmond Hart.

Míg Hans Zimmer továbbra is a Dűne-filmeken dolgozik, az izlandi zenész, Jónsi komponálja a sorozat filmzenéjét.

A produkciónak végre minden szükséges feltétele adott ahhoz, hogy továbbléphessen. Azonban még mindig ott van a folyamatban lévő WGA-sztrájk. Utóbbi gyakorlatilag leállította Hollywood nagy részét, mivel több ezer író sztrájkol a tisztességes bérekért és a jobb munkakörülményekért. Így továbbra is kérdéses, mikor kezdődhet a forgatás.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu