Xbox Game Pass: életbe lépett a beígért áremelés – vajon még mindig megéri előfizetni?!

Sajnos tegnap óta az Xbox Game Pass egy kicsit drágább lett, miután a Microsoft június végén bejelentette az áremelést…

 

 

A játékosok világszerte csalódottan értesülhetnek arról, hogy az Xbox Game Pass tegnap drágább lett. A népszerű szolgáltatás hihetetlen értéket és hatalmas játékkönyvtárat kínál Xboxon és PC-n.

Az Xbox Game Pass ára egy ideje nem emelkedett, még azután sem, hogy a Microsoft felvásárolta a Bethesdát, és elkezdte hozzáadni a kiadó olyan népszerű franchise-ainak játékait, mint a The Elder Scrolls, a Doom és a Fallout.

A Microsoft az év elején még cáfolta a Game Pass áremeléséről szóló pletykákat. A spekulációk az Activision Blizzard folyamatban lévő felvásárlása miatt kezdtek el erősödni. Most, alig néhány hónappal később úgy tűnik, hogy a helyzet megváltozott.

Az Xbox Game Pass árazása tegnaptól, július 6-tól emelkedik. A jelenleg előfizetőkre ez csak 2023. augusztus 13-tól lesz hatással. A PC-s előfizetők megkönnyebbülhetnek, hogy az áremelés őket nem érinti. A konzolosokat, akik éves kóddal fizettek elő a szolgáltatásra, szintén nem érinti a változás. (Amíg az előfizetésük megújítása esedékessé nem válik.) Valamilyen oknál fogva több olyan ország is van, ahol nem kell áremeléssel számolni a Game Pass esetében. Ezek Chile, Dánia, Norvégia, Svájc és Szaúd-Arábia. Ez együtt jár az Xbox Series X árának emelésével több területen. A Microsoft nem emelte az Xbox Series S árát.

Kari Perez, az Xbox kommunikációs vezetője tisztázta, hogy ennek az áremelésnek semmi köze az Activision Blizzard-üzlethez. A vállalat úgy igazította ki az árakat, hogy „tükrözze az egyes piacok versenyfeltételeit”, ami megmagyarázhatja, hogy miért van néhány ország, amely nem érintett. Az Xbox-vezér Phil Spencer korábban utalt arra, hogy a Game Pass árai emelkedhetnek. Tekintettel, hogy a vállalat sokáig kitartott, és nem gondolta, hogy ez örökké fog tartani.

Talán ezzel próbálta tompítani az elkerülhetetlen csapást, amit az első Xbox Game Pass áremelés jelentene a szolgáltatás 2017-es indulása óta.

A Game Pass még mindig hihetetlen értéket kínál, hiszen folyamatosan érkeznek nagyszerű új játékok a szolgáltatáshoz. A 2023-as júliusi tételben például a Grand Theft Auto 5, az Exoprimal és a The Cave című puzzle-platformer szerepel. Természetesen mindenki maga kell, hogy eldöntse, mit engedhet meg magának. Ám objektíve az Xbox Game Pass még mindig megéri az árát.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu