Xbox Game Pass: újabb day one-megjelenés érkezhet a szolgáltatásra még júliusban?! [VIDEO]

Az Xbox Game Pass júliusban új játékkal gyarapodik, mivel egy kiadó megerősítette, hogy egy 2021-es kiadás Xbox portja csatlakozik az előfizetéses szolgáltatáshoz.

 

 

Az Annapurna Interactive megerősítette, hogy a gyönyörű első személyű puzzle-játék, a Maquette júliusban jelenik meg az Xbox Game Pass-on. A július már így is tele van szolid Game Pass-kiadásokkal, többek között a Grand Theft Auto 5 és az Exoprimal megjelenésével. A Maquette a narratív puzzle-játékok rését tölti majd be, amelyek mindig jól teljesítenek.

A Maquette először 2021-ben jelent meg PS4-re, PS5-re és PC-re. Ez egy első személyű, narratív irányítású puzzle-játék, amelyben a játékosok a kamera perspektíváját és a léptéket manipulálva jutnak előre. Útközben feljegyzéseket és párbeszédeket találnak, amelyek segítenek kontextust teremteni, összekötve a rejtvényeket a játék főszereplőinek kapcsolatával. Bár a Maquette kritikák átlaga enyhe volt, dicsérték a bemutatásáért és a koncepciójáért. A Maquette azóta megjelent Switchre, még az év elején.

A fejlesztő Graceful Decay most Xboxra is elhozza a Maquette-et, egy olyan platformra, amelyet a megjelenéskor kihagyott a PS Plus egynapos megjelenése kedvéért.

A játék Xbox One és Xbox Series X/S változatai a tervek szerint július 19-én jelennek meg. Az Xboxra való megjelenésének bejelentése mellett azt is megerősítették, hogy a Maquette ugyanezen a napon az Xbox Game Pass-on is megjelenik. Megjegyzendő, hogy a bejelentés csak az Xbox változatra vonatkozik. A PC Game Passról egyelőre nincs szó.

Az, hogy a kirakós játék csatlakozik a szolgáltatáshoz, nem nagy meglepetés. Az Annapurna tulajdonképpen 2022-ben jelentette be a Maquette Xbox-os megjelenését. Sőt, odáig mentek, hogy a játék 2022 telén a Game Pass része lesz. A tél azonban a Maquette megjelenése nélkül telt el. Úgy tűnik, hogy a Maquette Xbox-os megjelenését egyszerűen csak elhalasztották, nem pedig egyenesen törölték. További hat hónap várakozás még mindig jobb, mintha egyáltalán nem kapnánk meg a játékot.

A Maquette a Graceful Decay indie stúdió debütáló kiadványa volt. A csapat még nem jelentette be következő projektjét. Talán azért, mert továbbra is azon dolgoznak, hogy a Maquette-et további platformokra is eljuttassák. A Maquette kritikai fogadtatását tekintve a Graceful Decay következő projektjét nagy várakozás előzi meg.

A Maquette július 19-i megjelenésén kívül a hónap hátralévő részében még számos izgalmas megjelenés várható az Xbox Game Passon. Az Exoprimal ma, július 14-én érkezik. Majd a Techtonica és a The Cave is július 18-án. A The Wandering Village következik, amely július 20-án jelenik meg. A hónapot pedig a Venba zárja július 31-én.

Forrás: Gamespot

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu