Most akkor jön a Diablo IV a Game Pass-ra a Microsoft és az Activision egyesülése után?! A Blizzard elnöke válaszolt!

A Blizzard elnöke kommentálja a Diablo 4 Game Passra való felkerülésének lehetőségét, miután a Microsoft és az Activision felvásárlása újabb mérföldkőhöz érkezett.

 

A Blizzard elnöke most úgy nyilatkozott, hogy hivatalosan nem tervezik a Diablo 4 Game Pass-on való megjelenését. A Diablo 4 hatalmas kereskedelmi sikert hozott a Blizzardnak, és a Game Passra kerülés még több játékos számára tenné lehetővé a híres akció-RPG cím megismerését, így sok játékos reménykedett most, hogy az Activision Blizzard felvásárlása minden eddiginél valószínűbbnek tűnik.

A Microsoft ma fontos mérföldkőhöz érkezett az Activision Blizzard felvásárlásában, ugyanis Jacqueline Scott Corley bíró elutasította az FTC azon tervét, hogy megakadályozza a Microsoftot az üzlet lezárásában az Egyesült Államokban. A Microsoft 2022 óta próbálja felvásárolni az Activisiont, de egyes országok szabályozó hatóságai részéről ellenérzésekkel szembesült. A bíró döntése a Microsoft egyik eddigi legnagyobb győzelmét jelenti.

Most a Blizzard elnöke, Mike Ybarra árult el némi fényt a Diablo 4 Xbox Game Passra való felkerülésének lehetőségéről. A Twitteren keresztül kijelentette, hogy lehetetlen megjósolni a jövőt, de a korábbi szivárgás „kamu” volt, amit tegnap már kommentált, amikor azt állította, hogy a Diablo 4 nem érkezik az Xbox Game Passra.

Bár hivatalosan semmi sem változott, Ybarra egyértelműen fogalmazott, amikor azt mondta, hogy senki sem tudja megjósolni a jövőt. Ez azt jelenti, hogy a Diablo 4 előbb-utóbb megjelenhet a Game Passon, de jelenleg nincsenek erre vonatkozó konkrét tervek. Ez végső soron a Microsoft és a Blizzard felső vezetésétől is függ.

Bár az, hogy az Egyesült Államokban engedélyt kaptak az üzlet lezárására, fontos mérföldkő volt a Microsoft számára, még mindig van néhány akadály az úton, mielőtt a felvásárlás befejeződik. A brit CMA például eredetileg megakadályozta az Activision-üzletet. Engedély nélkül a Microsoft nem folytathatja az Egyesült Királyságban, ami potenciálisan tönkreteheti az egész megállapodást, mivel mindkét cégnek vannak az országban található stúdiói, és ez egy jelentős piac. A CMA azonban nem sokkal az amerikai bírósági döntés után közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy kész megvizsgálni a Microsoft által az aggályok eloszlatására tett javaslatokat. Úgy tűnik tehát, hogy van még fény az alagút végén a Diablo 4 rajongók számára, akik szeretnék az Xbox Game Passon látni a játékot, de várniuk kell, hogy mi fog történni a következő hónapokban.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu