A Mikulással egy napon jön a PlayStation 5 Access kontrollere [VIDEO]

A Sony Interactive Entertainment megjelenési dátumot adott a könnyebb kezelhetőséget és nagyobb hozzáférést biztosító kontrollerének.

 

A PlayStation Blogon olvasható bejelentés szerint az Access kontrollert július 21-étől lehet előrendelni. Errefelé 90 euró lesz (milyen érdekes, hogy a játékok árában van tíz eurós eltérés a mi kárunkra, a kontroller pedig dollárban ugyanannyi, mint euróban…), igaz, a Sony szerint ez JAVASOLT fogyasztói ár, úgyhogy ha itthon piacra dobják, tuti nem lesz 40 ezer forint alatt, sőt, addigra tuti annyit romlik a forint, hogy 45 ezernél kezdődik az árazása. Az Access kontrollerrel testre szabhatjuk az elrendezést különböző formájú és kialakítású gombok és analóg karok segítségével. Bármilyen 360°-os tájolásban működtethetjük, és a négy szabványos 3,5 mm-es bővítőport segítségével harmadik féltől származó kiegészítőket is köthetünk rá.

A PlayStation 5-ön az Access kontroller számos beállítása áll rendelkezésre, amelyeket az igényeinknek megfelelően konfigurálhatunk. A gombokat akár 30 vezérlési profil létrehozásához is hozzárendelhetjük, módosíthatjuk az analóg karok beállításait, be- és kikapcsolhatjuk a gombok cselekedeteit, vagy teljesen letilthatjuk őket a véletlen megnyomás megakadályozása érdekében. Akár két Access-kontrollert és egy DualSense-et is párosíthatunk, hogy együtt használjuk őket.

„Július 21-én, pénteken, helyi idő szerint 10:00 órától az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Luxemburgban, Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában és Portugáliában a játékosok előrendelhetik az Access kontrollert közvetlenül a PlayStationtől a PlayStation Directen keresztül, valamint a kiválasztott kiskereskedőknél. Az előrendelések más globális piacokon is elérhetőek lesznek a kiválasztott kiskereskedőknél ugyanazon a napon. Köszönjük azoknak a csodálatos szervezeteknek, akadálymentesítési szakértőknek és a PlayStation Studios csapatainak, akik velünk tartottak ezen az úton. Különösen hálásak vagyunk azoknak a játékosoknak, akik folyamatosan megosztják velünk a játékok és az általunk készített termékek iránti szenvedélyüket. Őszintén hiszünk abban, hogy a játéknak mindenki számára elérhetőnek kell lennie, és az Access kontroller a legújabb lépésünk az ígéretünk teljesítése felé,” írta a Sony.

Az Access kontroller december hatodikától lesz kapható. A PlayStation Direct hazánkban még mindig nem érhető el…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu