Egy népszerű játékban jelenleg lehetetlen a platina trófea megszerzése!

Valószínűleg nem gondolkodott előrelátóan a játékkal kapcsolatban a fejlesztő, a megközelítésük így egy érthetetlen forgatókönyvhöz vezetett.

 

A Capcom júniusban megjelent játékáról, a Street Fighter 6-ról van szó, ami PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve PlayStation 4-re jelent meg. (A PlayStation 4-re a Resident Evil 4 Remake is kijött tavasszal, ugyanis a két, RE Engine-en futó játékkal kapcsolatban a Sony valószínűleg fizetett valamennyit a japán kiadónak, hogy cross-gen legyen a két terméke…) Viszont jelenleg nem lehet „kiplatinázni” a PlayStation 5-ösöknek, de az Xboxosoknak sem jön össze az achievement, ugyanis van egy kisebb hiányossága.

A Street Fighter 6 szerverekkel kapcsolatos problémákkal küszködik a bajnokságaiban. Ha a játék ezen a téren is megfelelően működne, akkor a játékosok képesek lennének a Battle Hubban meglátogatni Sebastiant, aki az eseménypultos (Event Counter), és be lehetne ugrani egy bajnokságba. Csakhogy jelenleg egyetlen bajnokság sem érhető el a technikai hibák maitt, emiatt pedig nem lehet 100%-ra teljesíteni a Street Fighter 6-ot, ugyanis három trófea/achievement kötődik a bajnokságokhoz!

A Gazing at the Peak akkor lesz a miénk, ha belépünk egy bajnokságba, a Steely Determination öt belépés után nyílik meg, a Dominating Like a Ninja pedig a legnehezebb ezek közül, ugyanis tíz meccset kell a bajnokságokban megnyerni érte. Néhány szerencsés játékos korábban össze tudta hozni ezeket, de a többség nem jár sikerrel. Addig is várni kell, amíg a Capcom újra elindítja a funkciót, mi pedig hozzátesszük, hogy a Dominating Like a Ninja meghatározása pontatlan, ugyanis hivatalosan azt írják, hogy tíz bajnokságot kell megnyerni, ami téves: mindössze tíz mérkőzést kell megnyerni a bajnokságokban! (A trófeát a játékosok 0,01%-a nyitotta meg. Tehát egyetlen tízezrelékük, azaz tízezerből egyetlen személy!)

Ilyenkor viszont meg kell kérdeznünk valamit, ami kínos: a Capcom miért nem tudta szélesebb körben, megfelelően letesztelni, hogy minden működik-e a játékában? A Street Fighter V sem volt jó állapotban a rajtkor 2016-ban (sőt, az csak PlayStation 4-re és PC-re jött ki, ráadásul tartalmilag is hiányos volt!).

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu